Bany de masses a FiraTàrrega

X.S./ S.T.
08-09-2019
  • Bany de masses a FiraTàrrega
  • Bany de masses a FiraTàrrega
  • Bany de masses a FiraTàrrega
  • Bany de masses a FiraTàrrega
  • Bany de masses a FiraTàrrega
  • Bany de masses a FiraTàrrega
  • Bany de masses a FiraTàrrega
  • Bany de masses a FiraTàrrega

FiraTàrrega va viure ahir la jornada gran, aquella en la qual la frase “cul a terra” es va fer present en tots els espectacles. Els carrers del centre van viure un bany de masses, ja que hi havia gent a tot arreu, especialment públic familiar. La programació oficial es va completar amb les nombroses actuacions que van oferir els artistes espontanis al carrer del Carme, el Pati i el carrer Agoders. Val a destacar que molts d’ells procedien de països llunyans i van haver de fer milers de quilòmetres per poder participar a FiraTàrrega. Alguns van explicar que el públic del certamen és “molt agraït” i “ve predisposat a gaudir i a passar-ho bé”.

Quant a la programació oficial, FiraTàrrega va oferir ahir més de seixanta funcions distribuïdes en setze espais d’exhibició i va penjar el cartell de sould out a primera hora de la tarda per als espectacles de pagament. L’organització va destacar que l’ocupació era superior al 93%. Entre les propostes més multitudinàries cal fer referència a Áureo, de la companyia catalana Uparte, una peça de circ, acrobàcies, equilibri i moviment que va omplir fins a la bandera la plaça de les Nacions.

La Baldufa, companyia consolidada i vella coneguda del certamen, presenta ‘Bye, bye, Confetti’

Per als més petits, la companyia valenciana L’Horta Teatre va oferir el muntatge Horta, que pretenia despertar l’amor per la terra i els costums més ancestrals, com pot ser conrear un hort. Els assistents van aprendre a plantar cebes, enciams o pastanagues, alhora que van conèixer de la mà de dos expertes hortolanes, Joana Alfonso i Esther López, tots els passos necessaris perquè les hortalisses creixin i després puguin cuinar-les i menjar-les. També va tenir bona acollida l’espectacle Peix, d’Hotel Iocandi, una proposta que forma part del programa Suport a la Creació i que, des de la poètica de l’absurd, critica l’impacte del turisme massiu a Mallorca.

En clau local, mereix capítol a part La Baldufa, companyia de Lleida amb una dilatada trajectòria de més de dos dècades que ha estat a FiraTàrrega en diverses ocasions. En aquesta ocasió presenta Bye, bye, Confetti, obra en la qual tres pallassos ploren la mort del seu líder, Confetti. Després de superar el dol, comencen els tràmits per trobar un nou guia en un muntatge de gairebé una hora que va combinar l’humor i l’amor i que va omplir de somriures el públic, ubicat en un amfiteatre ideat per a l’ocasió a Cal Trepat. Altres propostes de Lleida són La crisi de la imaginació de Rauxa, The half de Foradelugar i La caixeta d’Holoqué.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat haver aixecat ja l'estat d'alarma?