Baqueira guanya innivació artificial i vol renovar remuntadors a Beret

R. R.
30-07-2020
  • Baqueira guanya innivació artificial i vol renovar remuntadors a Beret

Baqueira ultima aquest estiu les obres d’una nova bassa per augmentar la innivació artificial al sector de Beret, amb l’objectiu de poder estrenar-la a partir de l’hivern que ve. La construcció d’aquest embassament, de prop de 200.000 metres cúbics de capacitat, i de la xarxa de conduccions al seu entorn per alimentar canons de neu és l’obra més important que l’estació porta a terme aquest any.

De manera paral·lela, ha iniciat els tràmits a l’ajuntament de Naut Aran per renovar dos antics remuntadors, instal·lats el 1983 a la zona de debutants de Beret.

El projecte preveu canviar l’actual telecadira Pla de Beret per un teleesquí, i substituir l’antic remuntador Clot der Os per un telecadira desembragable. Fonts de l’estació van indicar que esperen disposar de permisos d’obres l’any que ve, si bé l’execució dels treballs es decidirà en funció dels resultats de Baqueira durant la pròxima temporada d’esquí. Esperaran a comprovar si el Covid-19 i la crisi econòmica derivada de la pandèmia afecta l’afluència d’esquiadors. Per aquest mateix motiu, l’estació aranesa ha ajornat altres actuacions ja autoritzades com la reforma de l’hotel Montarto i la substitució de l’antic telecadira Teso dera Mina.

D’altra banda, fa un any que la nova ampliació al sector de la Peülla, al Pallars Sobirà, està paralitzada a l’espera que es resolguin recursos plantejats per entitats ecologistes.

Seients de l’antic telecadira, ‘reciclats’ com a bancs

Els seients de l’antic telecadira La Roca d’Espot Esquí s’han reciclat com a mobiliari urbà. Ara fan la funció de bancs als carrers i places del poble d’Espot, segons va anunciar ahir Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), propietària d’aquesta estació i la de Port Ainé. També seients d’un telecadira d’aquesta última es fan servir com a bancs a Rialp.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?