Baqueira inverteix 12 milions en millores i renova equipaments

X. RODRÍGUEZ
09-11-2019
  • Baqueira inverteix 12 milions en millores i renova equipaments

Baqueira ha invertit més de 12 milions d’euros en millores per a aquesta nova temporada d’esquí, 3 més que l’any passat. Una de les novetats d’aquest hivern serà la nova pista roja, Eth Coret, de 1.496 metres i que connecta la zona de Baciver amb Orri. Així doncs, l’estació tindrà 112 pistes i 167 quilòmetres esquiables

Així mateix, davant de l’auge dels visitants que busquen activitats després de l’esquí, s’ha ampliat el bar de la cota 1.500. També han millorat el Moët Winter Lounge i el bar 2.200. Aquesta campanya d’hivern s’estrenarà la remodelació de cinquanta habitacions de l’hotel Montarto, que s’anirà renovant per fases. De cara a la nova temporada, s’ha posat en marxa un passi electrònic (Baqueira Pass), que es recarrega per internet. Amb aquest sistema, el forfet de dia costa 52 euros, el mateix que l’hivern passat. Sense aquest passi, costa 54,5 euros. La previsió és que la temporada comenci el 30 de novembre, encara que no descarten avançar-la una setmana si les condicions ho permeten. Així mateix, l’expansió de l’estació cap al Sobirà, a la Peülla, està supeditada al creixement en nombre d’esquiadors. El director comercial, Xavier Ubeira, va explicar ahir que “el que no té sentit és tenir 200 quilòmetres de pistes si no va acompanyat d’un augment del 20% en esquiadors i arribem al milió”. L’anterior temporada d’hivern van passar per l’estació aranesa 876.000 esquiadors i la campanya va tancar amb 6 milions d’euros de benefici.

A la presentació de la temporada, l’estació va detallar les novetats d’aquest hivern. En aquest sentit, han instal·lat cinquanta nous canons i ja compten amb 710 productors de neu. En concret, els han desplegat a la zona de la Bonaigua (pistes de la Pleta del Duc, la Peülla, Cap a Baqueira i Debutants) i s’han renovat els de Beret. Per això, la superfície innivada representa uns 110 quilòmetres de pistes. L’inici de la campanya passada va ser complicat per les altes temperatures i “sense els bons sistemes d’innivació no hauríem pogut estar oberts”, segons Ubeira. A més, Baqueira preveu estrenar el 2020 la nova bassa a Beret.

El domini acollirà un trofeu dedicat a l’esquiadora Blanca Fernández Ochoa, que ha mort recentment. També un festival de música que se celebrarà el 20 i 21 de desembre i comptarà amb actuacions d’Izal, Hombres G o Miss Caffeina.

No obstant, aquest litigi pot prolongar-se durant més d’un any. De moment, el jutge no s’havia pronunciat ahir sobre si completa el traspàs d’aquests actius al grup de Reus (Gestboí) després de la nova oferta que es va presentar dimecres (vegeu SEGRE de dijous). En cas que no s’adjudiqui, una agència de viatges de València ja va anunciar la seua intenció d’adquirir el resort de Boí Taüll i explotar-lo.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta