Barbens premia l'autoconsum d'energia amb una rebaixa de l'IBI

J.GÓMEZ
04-04-2018
  • Barbens premia l'autoconsum d'energia amb una rebaixa de l'IBI

L’ajuntament de Barbens va aprovar a l’últim ple per unanimitat rebaixar el rebut de l’IBI a aquells veïns que optin per l’autoconsum d’energia, ja sigui mitjançant plaques fotovoltaiques per produir electricitat o bé amb panells solars per escalfar aigua. La mesura, que no entrarà en vigor fins a l’any que ve, estudia bonificacions que oscil·len entre el deu i el quaranta per cent.

Segons fonts consistorials, s’està ultimant l’ordenança fiscal que determinarà quin tant per cent es concedeix segons els casos així com per quants anys. El consistori també va donar llum verda a la tramitació de la sol·licitud de rebaixa del percentatge d’aplicació sobre transmissions patrimonials, successions i donacions, que passa d’un coeficient del 2,3% a l’1,15%.

El ple municipal també va aprovar dur a terme la segona fase de millora dels vestidors de les piscines municipals, que comptaran a partir d’ara amb una sala per realitzar exercicis de recuperació. D’altra banda, el consistori ha dut a terme obres per millorar diversos camins locals.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat haver aixecat ja l'estat d'alarma?