Barbens reforma la façana i el campanar de l'església

X. FARRENY
07-06-2017
  • Barbens reforma la façana i el campanar de l'església

L’ajuntament de Barbens va iniciar dilluns les obres de rehabilitació del campanar i la façana de l’església parroquial de Santa Maria, de finals del segle XI, construïda a l’època dels templers. L’actuació prioritària s’ha centrat a desmuntar la barana que corona el campanar (del segle XVII, després d’una de les seues ampliacions), en estat de deteriorament i amb risc de despreniment. “Els veïns estaven preocupats pel perill real de caiguda de l’estructura”, va assenyalar ahir l’alcalde, José Luis Plaza.

Per aquesta raó, els operaris ja han retirat els elements decoratius de la barana, pedra per pedra, a través d’una grua, i en els pròxims dies procediran a reconstruir-la respectant el disseny original, encara que amb material renovat, prèvia instal·lació d’una capa de formigó per estabilitzar la base.

Els treballs, amb una inversió de 40.000 euros, està previst que acabin a finals d’aquest mes

L’actuació, amb una inversió de 40.000 euros, dels quals 30.000 procedeixen d’una subvenció de la Diputació de Lleida, també preveu treballs de consolidació de les pedres i un “rentat de cara” de la façana. El pressupost també ha inclòs la renovació de les dos teulades laterals del temple i culmina així l’última fase de condicionament de la part de la coberta.

L’ajuntament preveu finalitzar les obres a finals d’aquest mes. D’altra banda, el consistori també estudia portar a terme una prospecció a l’interior de la part més antiga de l’església per comprovar si hi ha restes murals templeres i procedir en el futur a recuperar els arcs laterals originals.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta