Bargalló reitera que els centres que segreguen per sexe no tindran concert

REDACCIÓ
13-02-2020
  • Bargalló reitera que els centres que segreguen per sexe no tindran concert

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, va tornar a defensar ahir que el decret d’admissió d’alumnes defensa drets i no privilegis: “No hi haurà concerts educatius per a les escoles que segreguen per gènere.” Així ho va dir durant la sessió de control al Govern al Parlament, després d’una pregunta sobre el model educatiu realitzada pel secretari general del PP català, Daniel Serrano. Bargalló va assegurar que tant aquest decret com el de concerts educatius vénen del Pacte contra la Segregació Escolar i del Pacte Nacional per l’Educació, i va explicar que el projecte de decret està en període de debat i negociació i pendent del primer informe del Consell Escolar de Catalunya. Per la seua part, Serrano va afirmar que a l’escola concertada hi ha preocupació perquè, segons ell, amb aquest decret es vol limitar la capacitat d’elecció dels pares, la capacitat d’autogestió dels centres i s’imposa a les patronals un model. “Firma una declaració de guerra”, va afirmar.

Des dels Comuns, Marc Parés va preguntar si es pot garantir que el Govern deixarà de finançar les escoles que segreguen per sexe, a la qual cosa Bargalló va contestar que “el decret contindrà les mesures del Pacte contra la Segregació Escolar”.

Més de 4.100 alumnes de quart d’ESO de Lleida van començar ahir les proves de competències bàsiques

En un altre ordre de coses, 4.142 estudiants de quart d’ESO de Lleida van començar ahir les proves de competències bàsiques que serveixen per avaluar el sistema educatiu. L’anglès, les altres llengües estrangeres, matemàtiques i llengua catalana van ser les proves d’ahir, mentre que avui serà el torn de ciències, llengua castellana i aranesa per als alumnes de l’Aran. Com a novetat, els correctors tenen el suport d’una plataforma digital per agilitzar tot el procés de correcció.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next