Batuda de la Inspecció de Treball en finques de fruita del Baix Segre

REDACCIO
27-06-2018
  • Batuda de la Inspecció de Treball en finques de fruita del Baix Segre

Inspecció de Treball està efectuant en els últims dies batudes en finques de fruiters del Baix Segre, segons van explicar ahir les organitzacions agràries. Entre els municipis on han actuat es troben Sunyer, Sudanell, Torres de Segre, Massalcoreig, la Granja d’Escarp, Alcarràs, Seròs o Aitona. Algunes fonts afirmen que la pressió inspectora és superior a anys anteriors i la relacionen amb les advertències dels sindicats de treballadors, que precisament fa poc més de deu dies demanaven més inspeccions i que s’incrementin les sancions en ple conflicte per la negociació del conveni del camp.

Des d’Unió de Pagesos, Francesc Pena va apuntar que se solen donar fins a tres batudes diferents a la zona al llarg de la campanya i va explicar que aquests dies s’està produint una campanya d’inspeccions. Per part de Jarc-Coag, David Borda va apuntar que aquest any pot ser que sigui fins i tot més intensa que en campanyes anteriors, mentre que Pere Roqué, per part d’Asaja, va ser especialment crític amb el que va qualificar de pressió per part de l’Administració laboral.

Roqué va apuntar que en aquests moments hi pot haver un nivell de contractació entorn d’un deu per cent inferior a l’any passat a causa que hi ha menor collita i, a més, aquesta està retardada respecte a la passada campanya.

En principi, cap dels sindicats agraris no aprecia manca de mà d’obra, recordant que almenys un 70 per cent del personal que treballa en la campanya són repetidors i ja han acudit a Lleida altres anys.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta