Bell-lloc commemora els 80 anys del bombardeig de la Guerra Civil

J.GÓMEZ
31-10-2018
  • Bell-lloc commemora els 80 anys del bombardeig de la Guerra Civil

El dia 27 de novembre, el municipi de Bell-lloc d’Urgell complirà els 80 anys del pitjor bombardeig a què va ser sotmès per part de les tropes franquistes. Van morir-hi uns 20 veïns del municipi i uns 50 soldats aproximadament, la majoria de la rereguarda del Front Republicà del Segre. Ara, el municipi ho recordarà amb un cicle d’activitats que es durà a terme al novembre i que començaran el dia 10 amb una ruta en BTT que passarà per espais de la Batalla del Segre a la demarcació de Lleida, com búnquers, refugis antiaeris o trinxeres, i estarà guiada i comentada per l’historiador David Sancho.

La sortida de l’activitat serà a dos quarts de deu del matí des del quilòmetre 0 de la Xarxa d’Itineraris Saludables Culturals de Bell-lloc (el parc municipal) i sumarà uns 44 quilòmetres en total. També visitaran el Centre d’Interpretació del Patrimoni de la Guerra Civil Ermengol Piró, a Alcoletge.

És el Club Alpí Bell-lloc l’encarregat d’organitzar aquesta iniciativa juntament amb el consistori local, que comptarà amb la col·laboració de diverses entitats.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta