Bell-lloc commemora els 80 anys del bombardeig de la Guerra Civil

J.GÓMEZ
31-10-2018
  • Bell-lloc commemora els 80 anys del bombardeig de la Guerra Civil

El dia 27 de novembre, el municipi de Bell-lloc d’Urgell complirà els 80 anys del pitjor bombardeig a què va ser sotmès per part de les tropes franquistes. Van morir-hi uns 20 veïns del municipi i uns 50 soldats aproximadament, la majoria de la rereguarda del Front Republicà del Segre. Ara, el municipi ho recordarà amb un cicle d’activitats que es durà a terme al novembre i que començaran el dia 10 amb una ruta en BTT que passarà per espais de la Batalla del Segre a la demarcació de Lleida, com búnquers, refugis antiaeris o trinxeres, i estarà guiada i comentada per l’historiador David Sancho.

La sortida de l’activitat serà a dos quarts de deu del matí des del quilòmetre 0 de la Xarxa d’Itineraris Saludables Culturals de Bell-lloc (el parc municipal) i sumarà uns 44 quilòmetres en total. També visitaran el Centre d’Interpretació del Patrimoni de la Guerra Civil Ermengol Piró, a Alcoletge.

És el Club Alpí Bell-lloc l’encarregat d’organitzar aquesta iniciativa juntament amb el consistori local, que comptarà amb la col·laboració de diverses entitats.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que les disfresses de Carnaval són sexistes?

Carregant...
Load next