Bellcaire d'Urgell inaugura la nova biblioteca

ACN
14-05-2022
  • Bellcaire d'Urgell inaugura la nova biblioteca
    Peu de foto: 
    Foto Departament de Cultura

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, va inaugurar aquest divendres la biblioteca municipal Casimir Ribó de Bellcaire d'Urgell (Noguera). La instal·lació s'ha remodelat i ampliat i ara disposa d'una àrea infantil, una sala de treball i un magatzem. Garriga ha destacat que gràcies a la integració al Sistema de Lectura Pública, la biblioteca disposa de nous fons bibliogràfics i audiovisuals i té accés al catàleg de la resta de biblioteques de Catalunya. A més, els seus usuaris "podran gaudir d'una programació d'activitats de foment de la lectura organitzades pel Departament". També ha recordat que "per a molta gent, les biblioteques són la porta d'entrada a la lectura i, cada cop més, a la música i a l'audiovisual".

En la redacció del projecte s'ha comptat amb l'assessorament arquitectònic dels Serveis Territorials de Cultura de Lleida. També s'ha renovat l'equipament informàtic i tot el mobiliari de la secció infantil, a càrrec de l'il·lustrador local Francesc Infante —Premi Nacional d'il·lustració, 1996 i IBBY Honour List de l'any 2002.

El cost total de la remodelació i ampliació ha estat de 137.700 euros. El Departament de Cultura ha aportat un lot bibliogràfic per un import de 29.000 euros. L'Ajuntament hi ha posat 76.700 euros i el fons de cooperació local de la Diputació de Lleida n'ha aportat 61.000.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta