Bellpuig atorga el Mèrit Musical a l'Orquestra Julià Carbonell

REDACCIÓ
Publicat: 
19-11-2022
Actualitzat: 19-11-2022 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Bellpuig atorga el Mèrit Musical a l'Orquestra Julià Carbonell
  • Bellpuig atorga el Mèrit Musical a l'Orquestra Julià Carbonell
    Peu de foto: 
    (Imatge d'arxiu) Foto Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC

Bellpuig lliurarà a l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell el Mèrit Musical de l’any, un guardó que té com objectiu fer un reconeixement a totes aquelles persones, entitats o institucions que han destacat durant l’últim any, o al llarg de la seva vida o trajectòria, pel foment de la música, pel seu aprenentatge i per potenciar el plaer d’escoltar i interpretar música. El guardó es lliurarà el proper 25 de novembre (21h), el Teatre Armengol de Bellpuig, en el marc del tradicional Concert de Santa Cecília, que comptarà amb la participació de les entitats musicals de la vila.

Els premiats o premiades són escollits per les entitats musicals de la vila, que enguany han decidit atorgar-lo a l’Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida, en motiu del seu 20è aniversari.

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC, promoguda per la Fundació Julià Carbonell, va néixer l’any 2002 amb l’impuls de la Diputació de Lleida com a eina cultural al servei de tot el territori i amb un objectiu ben clar: facilitar l’accés a la música simfònica i de cambra a tots els ciutadans i ciutadanes sense excepció.

Ha estat escollida mereixedora del premi per:

  • La seva tasca portant la música arreu del territori lleidatà.
  • Pel seu projecte social amb “Un matí d’orquestra”, on realitzen tallers i concert a entitats socials per afavorir l’accés a la cultura, concretament a la música, a persones vulnerables de centres amb discapacitat intel·lectual o gent gran amb dependència.
  • Pel seu pla pedagògic amb “l’Acadèmia OJC” on ofereix la possibilitat a estudiants que estiguin acabant el grau professional de música a la realització de pràctiques dins la formació.

El guardó, obra de l’artista bellpugenc Carles Teixidor, reprodueix una part del sarcòfag del mausoleu de Ramon de Cardona en la que hi ha un tritó (un personatge amb cos humà, cua de peix i peus de cavall) amb un corn que representa i evoca la música.

Comparteix

També t'interessarà