Bellpuig estrena sala de lactància

SEGREcom
07-12-2016
  • Bellpuig estrena sala de lactància

L’ajuntament de Bellpuig ha habilitat una sala de lactància al pavelló poliesportiu arran de la petició d’un grup de mares, integrades a l’associació Terrasseta Xics. El nou servei, ubicat en un lloc estratègic perquè concentra moltes activitats infantils, es va estrenar a mitjans de novembre coincidint amb la celebració de la cinquena edició de la Fira de la Conserva. Tant l’arquitecta tècnica, Esther Montoy, com les mares recorden que la lactància és "una cosa habitual, que no volem amagar", però que "en determinats moments, especialment quan el nadó és molt petit o bé quan fa molt fred o hi ha massa soroll, necessita un espai més íntim i tranquil".

La sala de lactància és un espai recollit d’uns deu metres quadrats amb un disseny molt acurat. Així, compta amb una butaca amb coixins en la qual les mares poden alletar els seus nadons, un canviador de bolquers, un microones i un punt d’aigua on els pares poden netejar els instruments que s’han utilitzat i rentar-se. L’estança acabada d’estrenar és plena de detalls com poden ser diversos joguets mòbils per als nadons o els seus germans i un llum de taula per si es vol més intimitat en el moment d’alletar. L’espai s’escalfa amb plaques radiants instal·lades al sostre que s’activen a través d’un sensor que detecta la presència de la persona i tenen capacitat d’escalfar la sala amb un temps màxim de fins a tres minuts.

L’arquitecta va indicar que "al tractar-se d’una sala que s’utilitza de forma molt puntual, no podíem tenir un radiador funcionant tot el dia, ja que no hauria sigut enèrgicament sostenible, motiu pel qual vam optar per aquestes plaques amb sensor". "La llum també pot graduar-se amb regulador per si la mare prefereix més intimitat", va puntualitzar Esther Montoy. Les parets estan pintades de color rosa perquè, segons l’arquitecta tècnica, "denota tranquil·litat, pau i serenitat".

L’alcalde, Salvador Bonjoch, es va mostrar molt satisfet amb l’obra i va assenyalar que "s’ha adaptat dins del pressupost de la remodelació del pavelló municipal". De moment funciona de sala de lactància i canviador de bolquers, encara que des del consistori no descarten habilitar un segon canviador de bolquers als lavabos de dones per quan els nens ja són més grans i amb la finalitat que la sala de lactància sigui un espai que no perdi la intimitat ni la tranquil·litat. També van destacar "la traça de l’arquitecta tècnica, amb especial sensibilitat pels més petits". Així mateix, es van felicitar per la seua ubicació, "idònia", diuen, perquè al pavelló poliesportiu és un espai en el qual s’organitzen la majoria de les activitats per als més petits, especialment els caps de setmana, i es troba al costat de les piscines municipals i del camp de futbol, recintes molt freqüentats. Així mateix, durant les festes nadalenques, el pavelló acull el tradicional Parc de Nadal.

Situat en un lloc "idoni" perquè acull moltes activitats

Les mares consultades per aquest diari van valorar molt positivament que s’hagi habilitat a la localitat un espai d’aquestes característiques, així com la bona predisposició del consistori, que "en tot moment s’ha mostrat a favor de la iniciativa".

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta