Bellpuig impulsa una nova comunitat energètica amb base ciutadana

REDACCIÓ
Publicat: 
18-01-2023
Actualitzat: 18-01-2023 17:56
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Bellpuig impulsa una nova comunitat energètica amb base ciutadana
    Peu de foto: 
    Foto Ajuntament de Bellpuig

Aquest dimarts, la Llotja de Bellpuig va acollir la segona de les jornades tècniques organitzades per l’Ajuntament de Bellpuig, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Medi Rural de la Generalitat de Catalunya i la Llotja de Bellpuig. La jornada estava dedicada a l’autoconsum d’energia fotovoltaica a l’àmbit agrari i va tenir de ponent a Jordi Jordana Coscolla, cap de la Secció d’Activitats Radioactives i Extractives i Energia a Lleida del DACC.

Jordi Jordana va explicar quin moment ens trobem actualment energèticament parlant a Catalunya, com la normativa permet ara d’una forma oberta l’autoconsum, necessari per la transició energètica, i quins són els passos per tramitar una instal·lació d’autoconsum.

⏯️ La crisi energètica dispara l'interès per l'autoconsum
Peu de foto: 
Plaques solars d'autoconsum energètic (Foto Jordi Bataller - ACN)

Aprofitant la temàtica de la jornada, l’alcalde, Jordi Estiarte, va fer una presentació de la nova comunitat energètica “Energies Compartides de Bellpuig i Seana”, una associació impulsada des de l’Ajuntament de Bellpuig però amb base ciutadana que vol fer realitat un model de transició energètica al municipi de Bellpuig i que es va constituir justament, el passat 12 de gener.

L’associació ben aviat es constituirà en cooperativa i l’alcalde va explicar als assistents els seus objectius i funcionament tot convidant-los a sumar-se al projecte.Així mateix, va senyalar que actualment hi ha moltes ajudes per a fer aquestes instal·lacions.

Avui la jornada clourà amb els cultius alternatius al panís, resultats de soja, varietats i marcs de plantació, a càrrec del Sr. Josep Anton Betsebé de l’IRTA.

Comparteix

També t'interessarà