Bellpuig substituirà un arbre mort per un mosaic per votació popular

SEGREcom
20-06-2014
  • Bellpuig substituirà un arbre mort per un mosaic per votació popular

Un mosaic que reproduirà l'escut municipal de Bellpuig omplirà l'espai que, durant tres dècades, havia ocupat l'emblemàtic cedre de la plaça Ramon Folch. Després de constatar que l'arbre havia mort el passat hivern, l'ajuntament va convocar una consulta popular perquè els veïns elegissin entre diferents opcions o suggerissin alternatives. A les propostes originals, com plantar un altre arbre o instal·lar al seu lloc l'escut del municipi o l'emblema nobiliari dels Cardona, se'n van afegir d'altres com dedicar un monument al campió de Moto GP Marc Màrquez. Així ho va explicar l'alcalde, Salvador Bonjoch, que va apuntar que, després del recompte de vots el passat mes de febrer, l'ajuntament va emetre un pregó en el qual va anunciar que l'escut municipal havia sigut l'opció més votada.

Dos membres de la brigada municipal dediquen part del seu temps des de llavors a l'elaboració de l'escut, d'uns tres metres de llarg i dos d'ample, en un magatzem del municipi. Sobre una base metàl·lica, fan servir la tècnica de mosaic per reproduir els colors de l'ensenya municipal amb fragments de ceràmica. A més, part del tronc de l'arbre mort segueix a la plaça, després que les branques hagin estat tallades davant del risc que poguessin desprendre's sobre els vianants. Bonjoch va indicar que, en els anys anteriors, van intentar sense èxit salvar el cedre, un arbre que, encara que no tenia la categoria oficial de monument, era un element reconeixible i familiar al paisatge de la plaça des de poc després de la seua construcció, a finals dels anys setanta.

El consistori preveu arrancar el que queda de l'arbre mort a finals d'aquest mes. Per a la primera quinzena del mes de juliol, esperen que l'escut municipal ocupi ja el lloc de l'antic cedre a la plaça.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?