Bellpuig vota instal·lar un memorial sobre la Guerra Civil

REDACCIÓ
13-10-2020
  • Bellpuig vota instal·lar un memorial sobre la Guerra Civil

Bellpuig instal·larà un monument commemoratiu dedicat a les víctimes de la Guerra Civil als jardins del carrer Valeri Serra. Així ho van decidir el 70,2% dels 114 veïns majors de 16 anys que van participar en la consulta popular organitzada pel consistori per commemorar el referèndum de l’1 d’octubre del 2017. La novetat d’aquest any era que també es podia votar telemàticament. Noranta persones ho van fer presencialment a l’urna recuperada de l’1-O, i 24 ho van fer per via telemàtica. La proposta dels jardins del carrer Valeri Serra va rebre 80 vots, mentre que el replà de l’església de Sant Nicolau va obtenir 28 vots. També es van recollir quatre propostes més i 2 vots en blanc.

Durant la Guerra Civil, el carrer Valeri Serra era el carrer Llibertat, i va ser on es van registrar més víctimes mortals pels bombardejos. Està previst instal·lar el memorial durant l’any que ve. L’alcalde, Jordi Estiarte, va recordar que quan van accedir al càrrec van decidir organitzar una consulta cada any coincidint amb l’1 d’octubre.

Així doncs, l’escrutini es va fer ahir malgrat que era dia festiu, i l’alcalde i dos regidores de l’equip de govern van anar a treballar i van oferir servei d’atenció al públic. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta