Bellver tanca la plaça Major als vehicles

C. SANS
Publicat: 
23-05-2020
Actualitzat: 23-05-2020 16:45
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Plaça Major Bellver de Cerdanya

L’ajuntament de Bellver de Cerdanya porta a terme obres de millora a la plaça Major del poble i, una vegada estiguin enllestides, la tancarà al trànsit de vehicles. L’actuació, que deixarà una imatge totalment renovada de l’entorn medieval, un dels més emblemàtics del municipi, contempla la renovació del paviment per un sistema d’empedrat clàssic, la modernització dels serveis de proveïment d’aigua, llum, gas i clavegueram, que havien quedat obsolets, pel pas dels anys, i el soterrament de les línies elèctriques, que actualment pengen de les façanes dels immobles. L’actuació servirà també per reforçar la il·luminació de l’interior de la zona de porxos, que comptarà amb més punts de llum. Pel que fa a la il·luminació exterior, aquesta ja va ser substituïda recentment per un sistema de leds.

L’ajuntament, que ja feia temps que estudiava la possibilitat de vetar el trànsit rodat en aquest punt del nucli antic del municipi, ha consensuat la mesura amb els veïns.

D’aquesta manera, preveu que aprofitarà les obres de modernització per donar un nou ús a l’espai, ja que estarà dedicat exclusivament als vianants. Només podran accedir en vehicle aquells veïns que disposin de garatge a la zona.

Els treballs, que finançarà íntegrament l’ajuntament de Bellver, suposen una inversió de 116.000 euros. Les obres van començar unes setmanes abans de l’inici de l’estat d’alarma provocat per la crisi sanitària del coronavirus i van quedar parades després d’haver aixecat tot el paviment antic. Amb l’avenç en el procés de la desescalada de les mesures de confinament, l’ajuntament fa ja algunes setmanes que ha pogut reprendre les tasques, amb l’objectiu de poder tenir-les enllestides aquest estiu.

Comparteix

També t'interessarà