X.P.
18-02-2019
Actualitzat: 18-02-2019 10:16
  • Bernat Erta, bronze a l’Estatal absolut

El lleidatà Bernat Erta va ser ahir un dels grans protagonistes de l’última jornada dels Campionats d’Espanya absoluts d’atletisme a pista coberta d’Antequera. El blaugrana, que divendres complia 18 anys i ho celebrava debutant en un certamen absolut, va posar ahir el colofó al penjar-se, contra pronòstic, la medalla de bronze als 400 metres llisos, i es converteix així en el medallista més jove dels campionats.

El lleidatà va fer una carrera molt tàctica. Va arrancar endarrerit, va deixar que els rivals es barallessin pel carrer principal i quan va veure una escletxa, va atacar a l’última volta per remuntar fins a la tercera posició, només quatre centèsimes més ràpid que el també lleidatà Aleix Porras, que va entrar quart. “No m’ho esperava perquè, de fet, no tenia intenció de venir. Al final vaig decidir competir a última hora amb l’objectiu de millorar la meua marca personal, però tot ha anat increïble, millor impossible”, relatava poc després de pujar al podi. Erta va explicar que es va prendre la carrera amb calma. “Pensava que sortiríem molt ràpid, com així ha estat, i he cobert els primers 200 metres darrere del grup, deixant que es barallessin i gastessin energia. M’he reservat a la rereguarda i als segons 200 metres he pressionat i he aconseguit entrar tercer. Ha estat increïble”, va explicar. La victòria va ser per a Óscar Husillos, seguit de Lucas Bua.

“Vaig decidir venir a última hora per millorar marca, però al final la medalla ha estat increïble”

Tant Erta com Porras, els dos pertanyents al FC Barcelona, tenen moltes opcions d’assistir amb la selecció espanyola absoluta al Campionat d’Europa de Glasgow, i forma l’equip de relleus 4x400.

Quant a la resta de lleidatans, destacar la sisena posició d’Arnau Monné als 60 metres llisos. L’atleta de Mollerussa, integrant també del FC Barcelona, va aconseguir la mínima per a l’Europeu absolut, si bé té complicat anar-hi pel gran nombre de rivals que té amb millor marca que ell. Així mateix, Elena Llobera va firmar la novena posició a la prova de salt de llargada.