AGÈNCIES
13-01-2021
Actualitzat: 13-01-2021 9:11
  • Betriu puja al lloc 14

El pilot de Coll de Nargó Jaume Betriu va pujar ahir quatre posicions a la classificació general de motos, en la qual ocupa el lloc 14, amb la qual cosa, a falta de tres etapes per al final, iguala la classificació, que va obtenir l’any passat en la seua primera participació en el Dakar. Carlos Sainz (Mini) es va acomiadar de les seues opcions de revalidar el seu títol al deixar-se més de 22 minuts durant la novena etapa, amb sortida i arribada a Neom sobre 579 quilòmetres, 465 d’especial cronometrada, en què es va imposar el francès Stéphane Peterhansel (Mini), que consolida el seu liderat, igual que el xilè Nacho Cornejo, que té ara més d’11 minuts d’avantatge sobre l’argentí Kevin Benavides, guanyador de l’etapa d’ahir, després que l’australià Toby Price, que anava a un minut de Cornejo, abandonés al tenir una caiguda que li va provocar un traumatisme al braç i a la clavícula esquerra. També va abandonar per una caiguda Luciano Benavides.

Betriu va finalitzar l’etapa al lloc 16, la qual cosa li va permetre escalar fins al 14 de la general. “Ha estat una etapa molt llarga, amb molta pedra i pols en suspensió”, va explicar. “Estic content amb el meu plantejament. No me l’he volgut jugar, era molt fàcil anar-te’n a terra en aquest terreny. He preferit conservar i arribar a meta”.

En cotxes, tampoc va ser una etapa senzilla per a Isidre Esteve, que va tenir una punxada. Va entrar a meta al lloc 30 i es manté al 23 a la classificació general. “Hem anat ràpids fins que hem punxat a la zona de pedres i hem optat per ser més conservadors”, va explicar.

Sainz va anar a remolc després de tenir una punxada en el quilòmetre 98, quan anava a només deu segons del líder Peterhansel. Va patir dos nous contratemps al punxar per segona vegada i haver de reparar una avaria del sistema de frens. Així, va entrar en meta onzè a 22:30 del vencedor del dia. Malgrat que continua tercer, la seua distància respecte a Peterhansel és ja de més d’una hora (1:02:25). Al gal, a més, li va somriure la sort també amb una altra doble punxada del segon de la general, el qatarià Nasser al-Attiyah (Toyota), que va entrar segon a 12 minuts i que ara està a 17:50.

En motos, Cornejo i Kevin Benavides lluiten per ser el primer campió sud-americà del Dakar.