Boí Taüll rep a l'agost l'ocupació hotelera més gran de tot l'any

R. RAMÍREZ
15-06-2018
  • Boí Taüll rep a l'agost l'ocupació hotelera més gran de tot l'any

Els establiments hotelers que Boí Taüll gestiona al Pla de l’Ermita reben a l’agost l’ocupació més gran de tot l’any, fins i tot més que durant la temporada d’esquí. Així ho va explicar ahir Martí Rafel, director general d’hotels i resorts de Nozar, durant la presentació de la nova campanya d’estiu. Tant Rafel com el director general de Boí Taüll, Xavier González, ho van atribuir a estades més llargues dels visitants, atrets per l’auge de la temporada de falles, el conjunt romànic de la Vall de Boí, el Parc Nacional d’Aigüestortes, el balneari de Caldes de Boí i esdeveniments com la carrera de muntanya Buff Epic Trail.

La mitjana de l’estada a l’estiu als establiments del Pla de l’Ermita és de 2,3 nits durant la temporada d’hivern i es concentra majoritàriament en cap de setmana. A l’estiu, s’eleva a 3,8 i es distribueix al llarg de la setmana. Des que el concurs de creditors va portar a tancar els hotels del resort a l’estiu del 2012, el nombre de pernoctacions ha anat en augment des de les 10.072 a l’estiu del 2013 fins a les 40.867 a la campanya estival passada. En la d’aquest any, que s’iniciarà per Sant Joan i conclourà l’Onza de Setembre, l’empresa espera obtenir resultats similars als de l’any passat. “Aspirem a operar durant gairebé tot l’any”, va explicar Rafel, que va indicar que aquesta primavera han obert parcialment durant els mesos de maig i juny, si bé les intenses pluges s’han traduït en un escàs nombre de visitants.

Els establiments del Pla de l’Ermita sumen un miler de places d’allotjament i iniciaran la temporada d’estiu amb millores a les piscines i reformes i nou mobiliari a l’Aparthotel Augusta. La presentació va comptar amb la presència del president del consell de la Ribagorça, Josep Lluís Farrero; el director del patronat de Turisme, Juli Alegre; i el president de Nozar, Luis Nozaleda, entre altres.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta