BonÀrea integra a la seua plantilla sis-cents “falsos autònoms”

REDACCIÓ
21-05-2020
  • Arxiu seu central BonÀrea Guissona
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

El sindicat CCOO de Catalunya va assegurar ahir que “els 600 falsos autònoms i autònomes que encara operen a la Corporació Alimentària Guissona, del Grup BonÀrea, passaran al Règim General de la Seguretat Social i se’ls aplicarà el conveni col·lectiu sectorial de referència”. Fonts de la companyia van confirmar la integració d’aquest col·lectiu de treballadors a la plantilla.

Així mateix, van indicar que representa el 12% del volum d’empleats total del grup, que dóna feina a més de 5.000 persones.

Els sindicats havien emprès una veritable batalla contra la utilització del que qualifiquen de “falses cooperatives” i “falsos autònoms” en el sector carni, denunciant que han arribat a suposar el gruix dels treballadors reals d’alguns escorxadors i empreses càrnies.

Segons va indicar ahir el sindicat en un comunicat, la companyia “era una de les poques empreses de la indústria càrnia que es resistien a fer el pas” i que les seues denúncies a Inspecció de Treball i la seua intermediació han fet possible que aquest grup de sis-cents treballadors passin al règim general abans que finalitzi l’octubre.

Les condicions laborals de la majoria seran les que regula el conveni col·lectiu estatal de les indústries càrnies. Als que elaboren productes no carnis i activitats complementàries i auxiliars, se’ls podrà aplicar un altre conveni.

A partir d’ara, CCOO, que té majoria en la representació, vigilarà com es desenvolupa la regularització i provarà de millorar les condicions salarials i laborals d’aquest col·lectiu, mitjançant acords interns a l’empresa, segons va explicar. El sindicat fa temps que reclama que s’acabi el mal ús de la figura de l’autònom en el sector i va posar en marxa una campanya estatal sota el lema Carn sense Frau. Més de 20.000 treballadors de la indústria càrnia ja s’han regularitzat i han deixat de cotitzar com a autònoms en el conjunt de l’Estat espanyol, segons dades de CCOO.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Comparteixes tant temps com voldries amb la teva mare?