Bones perspectives econòmiques per al 60% de les firmes de Lleida

REDACCIÓN
17-04-2018
  • Bones perspectives econòmiques per al 60% de les firmes de Lleida

El 60% de les empreses enquestades per la Cambra de Comerç de Lleida consideren que, durant el primer trimestre del 2018, s’ha experimentat una situació d’estabilitat econòmica. Igualment, el 23% de les firmes va assegurar que la seua activitat empresarial ha millorat en els tres primers mesos de l’any. Per branques d’activitat, els sectors més optimistes en aquest sentit han estat el de la fabricació de maquinària, el tèxtil i el de l’alimentació.

D’altra banda, l’últim trimestre del 2017 va servir per estabilitzar l’economia lleidatana, segons les dades publicades ahir per la Cambra de Comerç de Lleida, que arriben després d’un any caracteritzat pels alts i baixos en el ritme empresarial.

D’aquesta manera, si les previsions del primer trimestre de l’any passat vaticinaven un fort creixement dels negocis i de les seues expectatives d’expansió, el segon trimestre va fer retrocedir les esmentades previsions a nivells de desembre de l’any 2016. No obstant, l’últim trimestre va permetre consolidar el creixement econòmic que s’havia assolit en l’exercici del 2016, no així les expectatives empresarials, que van quedar lleugerament en negatiu, a diferència de la tendència a la resta de Catalunya.

Respecte a la marxa actual del negoci, el 57 per cent de les empreses lleidatanes van assenyalar que el ritme de l’economia es va estabilitzar entre l’octubre i el desembre del 2017, davant un 15,4% que van indicar un desaccelerament.

Al contrari, el 27,6 per cent de les companyies de Ponent va evidenciar una millora en la marxa del seu negoci en el tercer trimestre. D’aquestes empreses, el 29,8% eren del sector de comerç i de serveis, amb la qual cosa la qualificació positiva de l’activitat del negoci va estar lligada, fonamentalment, a la campanya comercial de Nadal.

Per sectors, en un dels més representatius a Lleida, que és el de l’alimentació, begudes i tabac, el 25% de les empreses va considerar que el seu negoci anava a l’alça, mentre que el 40% va subratllar que la seua situació es manté estable. Als antípodes, l’únic indicador negatiu a Ponent va ser el de les indústries químiques, amb poc pes a la demarcació.

Així mateix, el 51,2 per cent de les companyies del sector de la fabricació de maquinària i equips va assenyalar que la marxa del seu negoci va ser positiva en l’últim trimestre de l’any passat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com passes les vacances d'estiu?