Borges inicia el seu centre d'interpretació a Mas de Colom

REDACCIÓ
04-11-2019
  • Borges inicia el seu centre d'interpretació a Mas de Colom

El Grup Borges ha iniciat les obres de rehabilitació de l’antic monestir de Mas de Colom, ubicat als afores de Tàrrega, per convertir-lo en un centre d’interpretació de la història local i dels productes primaris vinculats a l’activitat empresarial de Borges. També està previst crear un espai físic per a la transferència tecnològica dels cultius de l’entorn de la finca com els pistatxos, els ametllers i les oliveres.

La primera fase de la reforma de la masia de Mas de Colom se centra en la rehabilitació de les façanes estucades sud i est del monestir i en actuacions de millora a l’interior de la masia com la consolidació estructural de les teulades, el reforç de les arcades i la rehabilitació de les escales interiors, entre altres coses.

L’objectiu del Grup Borges és convertir aquest edifici en un parc temàtic dedicat als productes alimentaris de l’empresa, mentre que la resta es destinarà a magatzems agrícoles per poder guardar la producció de pistatxos en l’àmbit del Segarra-Garrigues.

El projecte, que porta per nom Casa Borges-Mas de Colom, serà un nou atractiu econòmic i turístic per a la ciutat. La iniciativa per recuperar el monestir ha anat prenent forma des que, l’any 2015, la firma Borges va iniciar a la finca en la qual s’alça l’edifici la plantació de les seues primeres 15 hectàrees de pistatxers a Tàrrega.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que les disfresses de Carnaval són sexistes?

Carregant...
Load next