Borses de treball en marxa per buscar temporers per a la fruita

REDACCIÓ
31-03-2020
  • Borses de treball en marxa per buscar temporers per a la fruita

Afrucat ha creat una borsa de treball de gestió pròpia davant la previsió de falta de mà d’obra per treballar a la pròxima campanya de la fruita a causa de les conseqüències derivades de la crisi del coronavirus.

L’organització també posarà aquesta base de dades a disposició de les empreses de col·locació, que gestionen habitualment la recerca de treballadors per a les tasques del camp.

Així mateix, treballa amb la delegació del Govern i la subdelegació del Govern central i amb el departament d’Educació i els consells comarcals per aconseguir la cessió del servei d’autocars que aquestes entitats tenien contractats per al desplaçament dels escolars. Els esmentats autocars permetrien la mobilitat de tot el personal de les empreses fructícoles, al camp o a la central. En aquest moment, la legislació marca que les persones que es desplacin fins al lloc de treball en l’àmbit agroalimentari en cotxes particulars poden ser dos persones i per a la resta de vehicles, furgonetes o minibusos, només poden ocupar un terç de la seua capacitat.

Per la seua banda, Unió de Pagesos, Comissions Obreres, UGT, la FCAC, Afrucat i diverses cooperatives de referència treballen per consensuar mesures de cara a la propera campanya agrària i traslladar-les al subdelegat del Govern de l’Estat a Lleida, en el marc de la reunió de la comissió provincial agrària, prevista per avui, perquè els ministeris corresponents hi donin resposta.

Així mateix, Unió de Pagesos va exigir al Govern espanyol que esmeni l’acord ministerial mitjançant el qual s’aproven les característiques del primer tram de la línia d’avals de l’ICO dirigit a empreses i autònoms per pal·liar els efectes econòmics derivats de la crisi del coronavirus, ja que els préstecs “deixen fora totes les empreses i autònoms dedicats a la producció primària de productes agrícoles”.

Agricultura, ramaderia, pesca i indústria alimentària són activitats imprescindibles en l’estat d’alarma decretat pel Govern central.

Mentrestant, la Comissió Europea exclou els temporers agrícoles de les restriccions de viatges no essencials pel coronavirus, davant l’alarma per falta de mà d’obra a Espanya, França i Alemanya, entre altres membres del club europeu.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?