⏯️ Brot "controlat" a una residència de les Garrigues

ACN
07-01-2021
  • ⏯️ Brot "controlat" a una residència de les Garrigues
  • Residència avis Juneda
    Peu de foto: 
    Residència avis Juneda
  • ⏯️ Brot "controlat" a una residència de les Garrigues
  • ⏯️ Brot "controlat" a una residència de les Garrigues

Les Garrigues ha registrat un brot de coronavirus amb 15 dels 48 usuaris i 7 dels 50 treballadors positius a la residència municipal de Juneda. Els contagis s'han detectat després de fer un cribratge massiu arran del cas d'una treballadora que va donar positiu abans de Nadal. Amb PCR posteriors es va detectar dos contagis més entre els treballadors i ara ja hi ha una vintena de contagiats. Des de Salut, asseguren, però, que el brot està "controlat" i que "va a la baixa". El centre s'ha dividit en tres zones per controlar i separar els usuaris. Els no contagiats, els que han donat positiu i els sospitosos que, tot i donar negatiu, han estat en contacte amb un positiu perquè per exemple, compartien habitació.

Per fer front a les baixes de personal, l'alcalde de Juneda, Antoni Villas, ha explicat que s'han contractat 2 auxiliars de geriatria i que des dels Serveis Socials se'n derivaran 2 més per donar suport a la residència. Amb aquest reforç de 4 persones, Villas considera que el centre està "en principi, bé". "Amb aquest reforç passarem el cap de setmana i dilluns es mirarà com s'està a nivell de personal", ha indicat.

També ha explicat que des que es va tenir coneixement dels contagis es va tancar el centre de dia que dona servei a 28 usuaris i que no es permeten les visites de familiars. Amb tot, Villas ha assegurat que el brot està "controlat amb tots els ets i uts que hi pugui haver". Malgrat això, ha afegit que cal tenir tenir "molta cura" dels usuaris que hi ha al centre ja que són persones "molt dependents" d'edats compreses entre els 80 i els 100 anys.

Pel que fa a les residències de la regió sanitària de Lleida, aquest dijous hi ha 4 casos actius a la residència de Malpartit, tres dels quals treballadors i un usuari. En canvi, el centre Mare Janer de Cervera ja té la catalogació de residència verda, un cop superat el brot de coronavirus que s'hi va registrar a mitjans de desembre.

Així mateix, a la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, actualment hi ha 19 casos actius de coronavirus, tots a la residència de Puigcerdà. Corresponen a 6 dels 77 residents que té el centre i 13 treballadors dels 109 totals.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta