Buñuel 'estrena' la vuitena edició del festival Mostremp

J. BALLABRIGA
23-08-2019
  • Buñuel 'estrena' la vuitena edició del festival Mostremp

La figura del director aragonès Luis Buñuel (1900-1983) es va convertir ahir en l’estrella que va sobrevolar a la inauguració de la vuitena edició del festival de cine rural Mostremp.

D’una banda, amb una singular acció teatral a càrrec del grup de Tremp A Galet, els actors del qual van reviure el clàssic i polèmic sopar de rodamons que Buñuel va plasmar a Viridiana, pel·lícula amb què va guanyar el 1961 la Palma d’Or de Canes.

A més, el públic que va assistir a la gala inaugural a La Lira va gaudir de la projecció de la pel·lícula d’animació Buñuel en el laberinto de las tortugas, cinta que precisament va ser dimecres una de les tres elegides per l’Acadèmia del Cine per optar a l’Oscar.

S’ha de recordar que aquesta òpera prima com a director del català Salvador Simó es va estrenar a Lleida el mes de juny passat al marc de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya.

El director del Mostremp, Jose Bergés, ha explicat que “esperem repetir i fins i tot augmentar el nombre d’espectadors de l’any passat, que es va situar entorn dels 1.500.” Per a això, el públic del Mostremp no només podrà visionar fins diumenge una quarantena de films (quinze curtmetratges a la secció oficial seleccionats d’entre 115 de presentats) sinó que també podrà participar en activitats paral·leles, com una masterclass sobre producció cinematogràfica a càrrec de David Casas, una sessió golfa nocturna, una gimcana de cine o una festa amb degustació gastronòmica i concert. “L’objectiu és que la gent de Tremp hi participi i se senti el festival com a seu”, va afegir Bergés.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els plans per aquestes vacances són...