Butrón, campió a Bellpuig

redacció
13-10-2014
  • Butrón, campió a Bellpuig

El gadità José Antonio Butrón (KTM) es va proclamar ahir a Bellpuig Campió d'Espanya de motocròs en la categoria MX1, categoria reina d'aquesta especialitat off road. El Circuit de Catalunya de Bellpuig va tornar així al calendari del motocròs d'elit, allotjant la penúltima cita de l'estatal i veient com Butrón revalidava el títol aconseguit l'any passat. El pilot andalús arribava al traçat lleidatà amb una important renda de punts, després d'haver guanyat totes les curses, i no va desaprofitar l'ocasió. Més quan el seu màxim rival, l'alacantí Álvaro Lozano (Yamaha), tan sols va poder ser quart en la cursa d'MX1 i a la superfinal va haver de retirar-se en les primeres voltes, després de batre's amb el gadità. L'abandó de Lozano va deixar via lliure a Butrón, per al qual la resta de cursa va ser un passeig triomfal.
La categoria MX2 va oferir una espectacular lluita per la victòria entre els tres pilots que opten encara al títol, Ander Valentín (Yamaha), Iker Larrañaga (Husqvarna) i Nil Arcarons (KTM), de la qual finalment va sortir vencedor el primer, al guanyar la superfinal i confirmar-se així al capdavant de la classificació. No obstant, el campionat es decidirà d'aquí quinze dies en l'última cursa de Badajoz.
I finalment, en l'MX85, Eric Tomás va guanyar la primera mànega i Álex Santín (Husqvarna) el còmput general, i en la MX65 David Braceras (KTM) es va adjudicar totes dos classificacions. El moment més emotiu de la jornada va ser l'acte d'homenatge que el Moto Club Segre va retre a Josep Armengol, un dels principals artífexs de l'evolució del Ciruit de Motocròs de Bellpuig al llarg dels seus 25 anys d'història i que va morir a començaments del 2013. Minuts abans de donar-se la sortida de la superfinal, l'esposa i els fills d'Armengol van descobrir un monòlit amb una placa en una zona privilegiada del circuit.

emotiu record

El club va inaugurar ahir un monument al circuit a la memòria del desaparegut Josep Armengol