CaixaBank posa en marxa un programa de suport per les “start-ups”

REDACCIÓ
Publicat: 
14-08-2020
Actualitzat: 14-08-2020 13:13
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • CaixaBank posa en marxa un programa de suport per les “start-ups”
    Peu de foto: 
    Imatge Arxiu

CaixaBank ha posat en marxa un nou programa d'innovació oberta per donar suport a les start-ups denominat DayOne Open Innovation Program. Amb aquesta iniciativa, es pretén acostar l'ecosistema emprenedor a les diferents àrees de negoci de l'entitat i desenvolupar conjuntament projectes innovadors que donin resposta a les noves necessitats de la societat i als reptes actuals.

El projecte va dirigit a les 993 empreses d'Espanya i Portugal que han participat en l'última edició dels Premis EmprenedorXXI. Les start-ups interessades tenen fins al 15 de setembre per a inscriure's i plantejar la solució o el projecte que proposen per a donar resposta a algun dels reptes plantejats per l'entitat. A Catalunya, poden optar a aquest programa les 186 empreses participants a la 13ª edició d’aquests premis.

Els diferents reptes i línies de potencial col·laboració als quals les empreses han de donar resposta són:

Sector Imact: empreses que ajudin a potenciar i millorar l'impacte social de MicroBank o que puguin ajudar a donar un servei o activitat que es realitzi amb persones en risc o exclusió social.
Sènior: start-ups que ofereixin productes i serveis de valor afegit que ajudin a millorar la qualitat de vida de la gent gran o companyies que desenvolupin solucions tecnològiques i innovadores per al segment sènior
Mobility: empreses que produeixin o comercialitzin solucions innovadores de vehicle elèctric (motocicletes, patinets, bicicletes…) per a la mobilitat sostenible a les ciutats.
Agro Food: companyies que ofereixin solucions tecnològiques orientades a facilitar la transformació digital i implementar solucions innovadores en el sector agroalimentari.

Un jurat, integrat per representants de diferents àrees del grup CaixaBank, decidirà la solució que millor s'adapta a cada repte plantejat.

Les empreses escollides treballaran durant un període d'entre tres i sis mesos amb els equips d’AgroBank (sector agrari i agroalimentari), MicroBank (banc social de CaixaBank), CaixaBank Payments & Consumer (mitjans de pagament i finançament al consum) i CaixaBank Sènior (productes i serveis financers per a la tercera edat), algunes de les divisions de CaixaBank que han donat suport als Premis EmprenedorXXI.

Escenari de col·laboració en el desenvolupament d’innovació

Aquesta iniciativa s'emmarca en l'aposta de CaixaBank per crear un escenari de col·laboració amb start-ups i fintech en el desenvolupament d'innovació. Aquesta col·laboració permet millorar l’agilitat i l’eficiència en la innovació, accelerar el temps des de que sorgeix una idea fins que es comercialitza el nou producte o servei i permet identificar talent.

A més, per a les start-ups, col·laborar amb empreses com CaixaBank els permet escalar ràpidament. Aquesta col·laboració els hi dóna l'oportunitat de disposar de multitud de recursos molt valuosos, com acostar-se a una important cartera de clients, disposar d'un gran canal de distribució, millorar el seu posicionament de marca i guanyar en visibilitat. CaixaBank impulsa iniciatives de co-creació amb start-ups i fintechs per a afavorir la innovació compartida, exemples d'això són zone2boost i start4big.

Premis EmprenedorXXI: 13 anys de trajectòria, guardons de referència

Aquest nou programa se suma a la iniciativa Investors Day, que també ha posat en marxa per primera vegada enguany l'entitat per a posar en contacte a les més de 30 start-ups guanyadores de l'última edició dels Premis EmprenedorXXI amb els principals inversors i empreses amb interès de col·laborar amb l'ecosistema emprenedor.

A través de DayOne, la divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, CaixaBank impulsa els Premis EmprenedorXXI per a premiar a les empreses més innovadores i amb major potencial de creixement d'Espanya i Portugal, que enguany han aconseguit la seva 13a edició.

Al llarg de la seva història, prop de 7.000 empreses de nova creació han participat en aquestes convocatòries i cada any, més de 400 empresaris, inversors i representants d'entitats vinculades a l'emprenedoria han col·laborat com a integrants de diversos comitès i jurats. Aquestes xifres avalen aquests premis com uns dels més consolidats en el territori i permeten obtenir una mostra rellevant de les start-ups espanyoles i portugueses en els seus primers anys de llançament.

Comparteix

També t'interessarà