Calçots de Valls per a les residències de Lleida i Tarragona

REDACCIÓ
17-03-2021
  • Calçots de Valls per a les residències de Lleida i Tarragona
  • Calçots de Valls per a les residències de Lleida i Tarragona

Professionals i residents de 135 residències de gent gran de Lleida i el Camp de Tarragona rebran prop de 150.000 calçots amb Identificació Geogràfica Protegida (IGP). Aquesta és una iniciativa d’un grup de productors i productores de calçots de Valls, amb el suport dels Departament d’Agricultura, Ramaderia Pesca i Alimentació; Salut, i Treball, Afers Socials i Famílies. L’acció, que té per lema “Gràcies des de Valls”, beneficiarà prop de 15.000 persones i es durà a terme del 16 al 19 de març. El repartiment va començar ahir a les residències de Bellvís, Balaguer, Alfarràs, Almacelles, Rosselló, Alpicat, Torre-serona i Vilanova de la Barca.

És la tercera iniciativa d’aquestes característiques que es du a terme gràcies a la línia d’ajuts que el Departament d’Agricultura ha obert als productors agraris per compensar la pèrdua d’ingressos derivada de la manca de canals de comercialització de productes peribles com a conseqüència de la crisi de la COVID-19. La primera, “Gràcies des de Terres de l’Ebre” es va dur a terme el passat mes de desembre, i va consistir en la distribució de mandarines a totes les residències de gent gran de Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. La segona, també des dels productors de l’Ebre, va tenir lloc durant el més de febrer, i es van distribuir més d’11.000 k de taronges a les residències de Barcelona.

Ara, un grup de productors i productores de calçots de Valls, amb Identificació Geogràfica Protegida (IGP), se suma a la iniciativa oferint a totes les residències de gent gran de Lleida i del Camp de Tarragona, calçots per fer un àpat amb aquest producte tant tradicional i exclusiu del territori. Juntament amb els calçots es facilitaran un parell de propostes de receptes, de fàcil preparació en l’entorn de les residències de gent gran, Calçots al forn i Crema de calçots.

L’objectiu d’aquest obsequi és agrair als equips de professionals de les residències i en especial a les persones grans que hi viuen (un total de 14.799 persones, entre treballadores i residents) l’esforç i la capacitat per superar dia a dia aquest període tant complex i difícil, a través de l’hortalissa més representativa del territori, el calçot.

Les hortalisses són aliments de gran riquesa nutricional, en especial de fibra i vitamines i minerals. A més els calçots són hortalisses de proximitat, molt estacionals i ara, de plena temporada. Iniciatives com aquesta es consideren molt valuoses per promoure el consum de fruita de qualitat, estacional i de proximitat entre diferents sectors de la població.

La  iniciativa “Gracies des de... “ s’emmarca en la celebració de L’any Internacional de les Fruites i  Verdures, que impulsa l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) aquest 2021. La previsió és que es vagi repetint arreu del territori amb la participació de diferents explotacions agràries locals, productes de temporada (fruita i verdura) i les residències de gent gran d’arreu de Catalunya.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?