Calvet demanarà a Europa que s’impliqui en l’impuls del Parc de les Tres Nacions

X.R.
24-08-2019
  • Calvet demanarà a Europa que s’impliqui en l’impuls del Parc de les Tres Nacions

El conseller de Territori, Damià Calvet, va assegurar ahir que demanarà la implicació d’Europa per impulsar el Parc Pirinenc de les Tres Nacions. Aquesta és una de les àrees protegides transfrontereres més grans del continent i està formada pel Parc Natural de l’Alt Pirineu, el Parc Natural Comunal de les Valls de Comapedrosa i el de la Vall de Sorteny (Andorra) i el Parc Naturel Régional des Pyrénées Ariégeoises (França), que es va crear avui fa un any. Calvet i el president del parc francès van acordar impulsar aquest espai natural.

En aquest context, el conseller va assegurar que demanaran a Europa “una subvenció que ens ajudi perquè el parc sigui el símbol d’aquesta no frontera”. “Hem de viure i hem de poder explicar a les generacions futures que a través d’iniciatives com aquesta ens farem més grans com a territori”, va dir Calvet. El conseller va fer aquestes declaracions durant la trobada transfronterera al port de Tavascan, un acte d’agermanament entre aquesta població del Pallars Sobirà i la seua veïna francesa Ustou. En la jornada van participar uns 300 veïns de les dos localitats.

Des del Parc Natural de l’Alt Pirineu van assegurar que en aquest encontre es va plantejar “fer tot el necessari” per demanar finançament europeu que permeti impulsar un projecte Poctefa per poder desplegar el Parc Pirinenc de les Tres Nacions. Per poder elaborar aquest projecte, organitzaran un procés participatiu entre les corporacions locals i associacions dels territoris que formen part d’aquest espai natural protegit (Catalunya, Andorra i França) per conèixer les accions que s’han de dur a terme en assumptes com la biodiversitat, el turisme, el senderisme o la ramaderia, entre d’altres.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta