Camí dels Set Sentits de la Marta Pruna: l'art que perdura a la natura

LLEIDACOM / Lourdes Farré
Publicat: 
16-07-2021
Actualitzat: 28-07-2021 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Camí dels Set Sentits de la Marta Pruna: l'art efímer de la natura

Vorejant el riu Set a Cervià de les Garrigues, descobrim la ruta dels Set Sentits que s'inaugurava l'any 2017, obra i idea original de l'artista Marta Pruna. Es tracta d'un recorregut lineal que es pot fer fàcilment passejant en família o amics, que conjuga l'art i la natura, de tal manera, que s'hi troben exposades una quinzena d'escultures de l'artista, que ara ja formen part del paisatge.

Un racó amb encant de les Garrigues que permet gaudir de la natura amb els nostres cinc sentits, als que l'autora hi suma la reflexió i la intuïció, que defineix com a part de les seves eines de treball. A més, el nom també fa referència al riu Set, que voreja sinuosament les obres esculpides a la natura.

És tot un treball en conjunt amb la natura el de l'artista Marta Pruna, que inicia ella i es manté en constant moviment igual que el seu entorn natural. És la mateixa escultora, qui afirma que les seves obres no finalitzen, sinó que es mantenen vives, sotmeses als cicles i capricis de la naturalesa, que penetra dins, a través d'esquerdes i brots de plantes o flors.

"Clamor"
"Diàleg amb els àtoms"
"Llengua Serena"
"Farola de Canterios"

Un art perfectament integrat dins l’entorn, per tal que el visitant hagi de descobrir-lo, com la resta de coses belles en la vida.

El passeig pel món artístic de Pruna, comença a l'encreuament de la carretera de l'Albi cap a la Pobla de Cérvoles, i acaba a l'aqüeducte del Frare de 1876. Un itinerari que ens transporta a una experiència d'olors, colors i sensacions que només es poden sentir en aquest espai obert, que permet tocar la natura, olorar-la, escoltar-la i contemplar-la. A més, en èpoques de pluja i afluència, el so de l'aigua del riu Set, amenitzarà la caminada. Durant la ruta i amb cita prèvia, també es podrà visitar el taller de l'artista.

En acabar, pots continuar per un tram de sender que et du directament al poble, tot passejant pel mig del bosc, entre camps d'oliveres, ametllers i grans marges de pedra.

Les 15 obres de la Marta Pruna, formen part d'un projecte propi on hi han col·laborat el Consell Comarcal de les Garrigues, l'associació LEADER de Ponent i l'Ajuntament de Cervià de les Garrigues.

Sens dubte, una idea original de l'autora ubicada en les nostres terres ponentines, que ens invita a reflexionar sobre la manera de fer les coses, a poc a poc, gaudint de la natura i fugint una vegada més del contrast estressant dels nostres dies quotidians.

Un racó que ens parla directament sobre la perdurabilitat de les coses en l'entorn que ens envolta, sotmesos al pas del temps implacable imposa’t per la natura, de tal manera que ningú percebrà la ruta i les obres dues vegades de la mateixa manera, i aquest és l'encant.

"Llapis"
"Tenalles"
"Pedra Lligada"
"Nen que somriu"

Des de Lleida.com, t'animem a gaudir d'un preciós passeig per la vall del riu Set a Cervià de les Garrigues, mentre et nodreixes de la magnífica ruta creada per l'artista Marta Pruna, que conjuga art i natura d'una manera enginyosa, dinàmica, sensorial i viva.

Comparteix

També t'interessarà