Camp de treball al Geoparc

REDACCIÓ
23-08-2019
  • Camp de treball al Geoparc

El territori Geoparc de la Unesco Conca de Tremp-Montsec ha acollit entre els dies 4 i 18 d’agost la setena edició del camp de treball internacional Reading Life in the Rocks, que organitza la direcció general de Joventut i gestiona la Coordinadora Rural de Catalunya, amb la col·laboració del Geoparc i els ajuntaments de Salàs de Pallars, Senterada, Talarn i el consell comarcal del Pallars Jussà.

Un total de disset joves d’entre divuit i vint-i-tres anys, procedents de deu països diferents, van dedicar quinze dies a dur a terme tasques de manteniment del patrimoni cultural, natural i paisatgístic de la zona. En concret, es van fer en tres espais del Geoparc de la Unesco. A Salàs de Pallars, els joves van millorar l’accés al conjunt eremític de Sant Cebrià, continuant amb les tasques iniciades a l’edició anterior.

Així mateix, es van portar a terme actuacions d’adequació i millora als voltants del pou de gel a Talarn, i de millora del camí històric entre les localitats de Naens i Bruguet, a Senterada. Els joves, a més, també van realitzar altres activitats complementàries per ajudar-los a conèixer el patrimoni geològic i cultural del Geoparc, que va incloure una excursió a la vall Fosca i al Parc Nacional d’Aigüestortes, amb la col·laboració de l’ajuntament de la Torre de Capdella, i visites a centres del territori com el Museu de la Conca Dellà de Isona, les Botigues Museu de Salàs de Pallars, la central hidroelèctrica de Talarn i el conjunt monumental de Castell de Mur. Aquest camp de treball es va iniciar el 2013 i es preveu ampliar de cara a pròximes edicions en altres municipis.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next