Campanya de recollida de material escolar

REDACCIÓ
04-09-2020
  • Campanya de recollida de material escolar
  • Campanya de recollida de material escolar
  • Campanya de recollida de material escolar
  • Campanya de recollida de material escolar

Lleida acollirà entre avui i demà, 5 de setembre, la XII edició de 'La Vuelta al Cole Solidària'. Una iniciativa promoguda per Fundació Solidaritat Carrefour i Creu Roja que se celebrarà a escala nacional a 205 hipermercats de 48 províncies espanyoles i que promourà el lliurament de material escolar a favor de milers de famílies en situació de risc social que estan travessant serioses dificultats per poder fer front a la important despesa que suposa l'inici del nou curs escolar. Un escenari, de per si complicat en condicions ordinàries, que s'ha vist agreujat arran de la crisi socioeconòmica provocada per la pandèmia.

Es tracta d’una iniciativa que té com a objectiu reduir el gran impacte econòmic que suposarà l'inici del nou curs per a milers de famílies en situació de vulnerabilitat, i contribuir a assolir una educació inclusiva i de qualitat en línia amb l'objectiu de desenvolupament sostenible nombre 4 (Educació de Qualitat) i ajudar a apoderar a nenes, nens i adolescents en una data tan significativa com és l'inici del curs escolar per molt atípic que es presenti en el marc de la complexa situació actual.

Voluntariat de Creu Roja per a la recollida de material

Una quinzena de voluntaris i voluntàries de Creu Roja Lleida seran els encarregats d'atendre les persones que s'acostin al punt de recollida de Carrefour Lleida per donar aquest material escolar; bàsicament motxilles, quaderns, bolígrafs, llapis, retoladors, etc. Posteriorment, les diferents Assemblees Locals de Creu Roja seran les encarregades de distribuir el material escolar donat, entre les famílies en situació de vulnerabilitat amb menors a càrrec arreu de la demarcació.

El voluntariat col·laborarà en la recollida divendres, 4 de setembre de 10 a 14 i de 16 a 20 hores i dissabte, 5 de setembre, de 10 a 14 hores a Carrefour Lleida.

En la passada edició de la 'La Vuelta al Cole Solidària', fruit de la donació directa realitzada per la Companyia i les aportacions realitzades per la ciutadania, Fundació Solidaritat Carrefour va lliurar a Creu Roja Lleida material escolar per valor de 870 euros. Import que va servir per donar cobertura a les necessitats d’una cinquantena de nens i nenes en situació de vulnerabilitat a Lleida.

Àrees de col·laboració

Creu Roja i Fundació Solidaritat Carrefour treballen conjuntament des de l'any 2001 a través de diferents iniciatives socials tenen com a finalitat contribuir a millorar les condicions de vida de col·lectius en situació de vulnerabilitat.

L'abril de 2017, ambdues institucions van renovar per tres anys més el conveni de col·laboració, subscrit en 2001 per a l'atenció de persones afectades per situacions de catàstrofe o similars

(Incendis, inundacions, nevades i altres catàstrofes amb població afectada). Intervencions que realitzen en escenaris d'excepcionalitat i urgent necessitat com el que ens ocupa. Una intervenció que en aquest cas ha donat com a fruit l'atenció a més de 1.165 persones en emergència social des que es va declarar l'estat d'alarma. En aquest àmbit, Fundació Solidaritat Carrefour finança també el desenvolupament, formació, manteniment i intervenció dels 26 Equips de Resposta Immediata en Atenció Psicosocial (ERIES de Creu Roja) amb l'objectiu de donar resposta a les persones afectades de manera integral.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta