Campanya a la Pobla per acabar amb el ‘botellón’

E. FARNELL
23-02-2020
  • Campanya a la Pobla per acabar amb el ‘botellón’

Evitar que joves es concentrin a les proximitats del parc Alcalde Boixareu, al costat del camp de futbol i darrere de l’edifici de l’ajuntament, és el que ha portat el consistori de la Pobla de Segur a iniciar un cicle de xarrades a l’institut per acabar amb el botellón, segons va explicar l’alcalde, Marc Baró. Precisament, el consistori ha aprovat una ordenança que regula el consum d’alcohol a la via pública, que sanciona aquesta pràctica. L’objectiu de les xarrades amb els joves és evitar la mala imatge que es dóna en aquesta àrea, que actualment es remodela per potenciar-la com a atractiu turístic de la població.

Baró va explicar que l’ordenança preveu també sancions i treballs a la comunitat. “Més que la sanció o la multa, busquem responsabilitat, tant dels joves com dels pares”, va dir. Segons el primer edil, “els pares també són responsables dels actes dels seus fills, i per això, la sanció econòmica entenem que recaurà en els pares, però els treballs a la comunitat als fills”. Les xarrades a l’institut es faran a través dels tècnics de joventut i els Mossos d’Esquadra.


El consistori ha aprovat una ordenança que regula el consum d’alcohol a la via pública

Amb aquestes mesures es vol trobar una solució a les concentracions de joves que, especialment els caps de setmana i en dies festius, es reuneixen per a la pràctica del botellón.

Baró va recordar que a la Pobla hi ha l’única discoteca de la comarca i això afavoreix l’arribada d’adolescents d’altres poblacions del Pallars. “Hi ha un problema i hem de posar-hi remei de la millor manera possible”, va explicar el primer edil.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta