Campions sense límits de superació

XAVIER MADRONA
31-05-2018
  • Campions sense límits de superació

Les limitacions els donen forces per demostrar que no en tenen cap, que voler és poder. Aquesta idea és la que impulsa els lleidatans Oriol Ruiz, Anna Marín i Guillem Pérez a superar-se cada dia gràcies a una força de voluntat de ferro. Els tres tenen una malaltia neuromuscular degenerativa que no els impedeix anar a entrenar-se a Lleida cada setmana i els tres competeixen, a més amb èxit, en la disciplina d’eslàlom en cadira de rodes.

L’Oriol, un jove de Tremp de 15 anys, ve de sumar dos medalles d’or en el Campionat d’Espanya celebrat dissabte passat a la ciutat madrilenya de Leganés, rebaixant a més el rècord estatal en la prova d’eliminatòria. L’Oriol va completar la final de la prova d’eliminació individual (es realitza mitjançant la disputa simultània de dos competidors, cada un d’ells en un circuit idèntic a l’altre, i qui guanya passa a la següent ronda fins a la final) de la categoria WS1B amb un temps de 20”46, gairebé dos segons menys que el segon classificat.

En l’altra prova en què va participar, la cronometrada, el jove pallarès es va imposar marcant un temps d’1’47”16. Ruiz atresora així tant el rècord d’Espanya en la prova eliminatòria com en la prova cronometrada de la categoria WS1B. Aquest últim el va establir l’any passat a Vilanova i la Geltrú amb 1’48”89, rebaixant una marca que ja era seua.

Per la seua part, Guillem Pérez va ser plata en la prova cronometrada i plata per equips, competint amb Catalunya. Quant a Anna Marín, va ser bronze en l’eliminatòria. Els tres lleidatans continuen engrossint un palmarès que demostra que són campions sense límits.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?