Actualitzat: 02-03-2020 10:00
  • Cancel·lat el GP de Qatar

La plaga del coronavirus segueix alterant i castigant el calendari esportiu internacional, especialment l’agenda del motor. A les primeres suspensions del GP de la Xina de Fórmula 1 i de Fórmula E, s’hi suma ara el Gran Premi de Qatar de MotoGP, que havia de celebrar-se aquest cap de setmana que ve i amb què s’inaugurava la temporada.

En un comunicat emès conjuntament per la Federació Internacional, l’Associació Mundial d’Equips i Dorna Sports, s’informava que el motiu de l’anul·lació no era altre que “les restriccions de viatge existents i que afecten els ciutadans d’Itàlia, entre altres països”.

“A partir d’avui, tots els passatgers que arribin a Doha en vols directes des d’Itàlia, o que hagin estat a Itàlia durant les últimes dos setmanes, seran portats directament a quarantena durant un mínim de catorze dies. Itàlia clarament juga un paper vital en el campionat i en la categoria de MotoGP, tant a la pista com a fora i, per tant, s’ha pres la decisió de cancel·lar la competició de primera classe”, va confirmar l’organització en una nota.

La cancel·lació no afecta, de moment, les categories de Moto2 i Moto3, que podrien disputar-se perquè els pilots ja són a Qatar per fer aquesta setmana l’últim test previ a l’arrancada del Mundial.

Al circuit popular, de 18 quilòmetres i 350 metres de desnivell, en el qual van prendre part 88 corredors, els guanyadors van ser David Ramírez (46.49) i Clàudia Pulido (1:15.47). A l’X-trem, de 55 quilòmetres i 1.200 metres de desnivell, que va reunir 137 ciclistes, el guanyador masculí va ser Guillem Muñoz (2:30.11), que va acumular un avantatge de 20 segons sobre Roger Argelaguer, mentre que en dones va triomfar la pontsicana Ramona Gabriel, amb un temps de 2 hores 58 minuts i 15 segons. També es va disputar la quarta Trail Hivernal de l’Era amb cent atletes inscrits. Al circuit curt, de 7,5 km, van triomfar Marcel Cuadros (31.40) i Olivia Bellaubi (38.59), i en el llarg, de 16,5 km, Sergi Rodríguez (1:13.34) i Sònia Cisteró (1:44.21).

Una Hivernal a l’alça torna a superar els 550 ciclistes

Uns sis-cents ciclistes, entre els quals els germans Marc i Àlex Márquez, van participar ahir en la dotzena edició de la Hivernal de Cervera, una marxa no competitiva organitzada per la Penya Ciclista de la localitat. Els dos campions del món van completar el recorregut de mitjana dificultat (S-trella), amb Marc en setè lloc (1:46.19) i Àlex al vint-i-cinquè (2:03.30). Els guanyadors de la prova S-trella, de 40 quilòmetres de recorregut i 800 metres de desnivell, que van completar 324 ciclistes, van ser Raul Valles (1:42.55), que va entrar amb només dos segons d’avantatge sobre Mateu Figuerola, i Sandra Varela (2:11.42).