"Canvi de Marxa" impacta 1.700 joves de Lleida per fomentar la conducció responsable

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
06-11-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • "Canvi de Marxa" impacta 1.700 joves de Lleida per fomentar la conducció responsable
    Peu de foto: 
    Presentació de la nova edició de l’activitat “Canvi de Marxa” ©Paeria de Lleida

La tercera tinenta d’alcalde i regidora de Seguretat, Mobilitat i Civisme de Lleida, Cristina Morón, assistia ahir a l’Auditori Municipal Enric Granados per inaugurar una nova edició de l’activitat “Canvi de Marxa”. Aquest projecte, impulsat per la Fundació Stop Accidents, busca conscienciar els joves sobre els riscos de la conducció irresponsable i la importància de la seguretat viària, a través de testimonis reals i impactants d’accidents de trànsit.

Més de 1.700 alumnes de 21 centres educatius de Lleida participaran en aquest esdeveniment de dos dies, on escoltaran relats emotius d’un agent de la Guàrdia Urbana, un bomber, un professional del SEM, víctimes d’accidents, i, com a novetat d’enguany, una persona infractora que va causar la mort d’una altra persona.

Representació amb testimonis reals ©Paeria de Lleida

Morón, acompanyada per l’intendent en cap de la Guàrdia Urbana, Josep Ramon Ibarz, va destacar la tasca educativa de l’activitat, remarcant que, tot i que els accidents han augmentat un 8% respecte a l’any passat, els ferits greus han disminuït un 30%. La regidora lamentava les dues víctimes mortals registrades enguany a la ciutat i va valorar positivament les campanyes preventives de la Unitat d’Educació Viària de la Guàrdia Urbana, que se centren en reduir l’accidentalitat i prevenir el consum d’alcohol i drogues entre els joves.

Des de 2014, “Canvi de Marxa” ha comptat amb la participació de més de 13.000 estudiants a Lleida. En aquesta edició, els testimonis i els vídeos d’introducció transmeten una realitat colpidora amb l’objectiu de sensibilitzar els joves i impulsar un canvi de conducta a les vies públiques.

Després de cada representació, els centres educatius reben materials per aprofundir en els temes tractats, amb el suport de l’Equip d’Educació Viària i l’Àrea de Promoció de la Salut de l’Ajuntament. Aquesta activitat complementària busca generar una reflexió addicional en els alumnes, amb una valoració molt positiva per part del professorat.

L’activitat compta amb el suport de la Paeria, la Fundació Guttmann i el Servei d’Emergències Mèdiques, en un esforç conjunt per contribuir a una mobilitat segura i a la protecció dels joves a les carreteres.

Comparteix

També t'interessarà