Canviar la gespa del Camp d'Esports costa un milió d'euros

xavier madrona
01-09-2015
  • Canviar la gespa del Camp d'Esports costa un milió d'euros

Condicionar el deteriorat terreny de joc del Camp d'Esports costa un milió d'euros, segons les estimacions que ha fet la Paeria. Així ho va reconèixer ahir a aquest diari la regidora d'Esports, Montse Parra, que va recordar que "deixar al cent per cent perfecte el terreny de joc de l'estadi implica també canviar el drenatge i les conduccions del reg i no crec que la ciutadania entengués una despesa tan elevada". No obstant, Parra va assegurar que "estem mirant de trobar-hi una solució i de fet estem parlant amb freqüència amb el Lleida i continuarem fent-ho en els pròxims dies". Actualment, l'empresa que s'encarrega del manteniment de la gespa aplica un tractament intensiu per recuperar-la.

Des que es va col·locar una nova gespa el 1993 no s'ha fet res més al terreny de joc tret dels tractaments preceptius per compte del club durant les successives directives que han anat desfilant. No és suficient, com va recordar ahir el president del Lleida Esportiu, Albert Esteve. "La gespa està realment malament, pitjor que la temporada passada. Em preocupa, sobretot, a nivell de lesions dels jugadors i per la mala imatge." El problema es repeteix cada estiu perquè, com va explicar Esteve, "no només és la gespa, és el drenatge i el sistema de reg. La Paeria ho sap, és un tema que estem parlant i la solució és posar-ho nou".

Una de les propostes que ha fet el club és posar una gespa híbrida i d'última generació, que estalviaria costos i seria sostenible en el temps. Aquest sistema, que han implantat clubs com el Bayern, els principals equips de la Premier, el Vila-real i que fins i tot el Barça es planteja adoptar, consisteix a injectar fibres sintètiques a la gespa amb l'objectiu que les arrels de l'herba natural s'enrosquin al voltant de les fibres artificials i així oferir un terreny més estable i resistent.

Per la seua part, el responsable d'Esports del grup municipal de CiU, Paco Cerdà, va advocar també per trobar una solució "perquè aquest camp, tal com està, és infumable" i va anar més enllà plantejant "un projecte global per al Camp d'Esports".

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta