Cap indici de l’església romànica de Tàrrega

REDACCIÓ
07-08-2018
  • Cap indici de l’església romànica de Tàrrega

A falta de dos setmanes per acabar l’excavació arqueològica a la plaça Major de Tàrrega, el director tècnic del Museu Comarcal de l’Urgell, Oriol Saula, va oferir diumenge la primera visita guiada als treballs i va revelar que de moment no hi ha indicis clars de les restes de l’absis de l’antiga església romànica”. Aquest era precisament el motiu de la prospecció arqueològica que va començar a finals de juny.

Amb tot, Saula va explicar que han sortit a la llum “bastants vestigis interessants, alguns dels quals encara són una incògnita”. Saula va comentar que “hem trobat una sèrie d’estructures, una de molt potent al costat de l’arcada”. Saula va destacar la troballa d’una gran excavació a la roca i compartimentada amb una paret que la divideix.

El director tècnic del Museu creu que tenia la funció de dipòsit si bé no va poder concretar de què, ja que “som en una zona de Tàrrega amb molta activitat econòmica, on se celebra el mercat, però és curiosament també la zona de l’antic cementiri”. Finalment, en un punt de l’excavació han trobat nombroses restes òssies humanes al costat d’objectes personals com arracades i monedes, fet totalment previsible. Saula va dir que “les restes que puguin ser estudiades es traslladaran al Museu Comarcal de l’Urgell mentre que les residuals es tornaran a enterrar”.

L’excavació arqueològica, que pretén ajudar a definir l’urbanisme medieval de Tàrrega, acabarà el 20 d’agost vinent, quan es tornarà a tapar tot i deixar la plaça Major preparada per a la celebració de FiraTàrrega, del 6 al 9 de setembre. Abans del dia 20 és previst organitzar una segona visita guiada per donar a conèixer més detalls de les troballes.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Renoves l'armari cada tardor?