Capo San Vito: com viatjar a Sicília amb un cafè

LLEIDACOM/ Griselda Mas
07-12-2017
  • Capo San Vito: com viatjar a Sicília amb un cafè
  • Capo San Vito: com viatjar a Sicília amb un cafè

Últimament fa un fred que pela, d'aquell que et congela els dits, et fa caure el moc i et fa plorar sense cap motiu. Mentre sofreixes d'aquesta manera, desitges estar en un lloc calentet, tranquil i si pot ser amb una bona tassa de cafè o té a la mà, estupend. En un d'aquests desitjos vam acabar al Capo San Vito, una petita cafeteria que es troba al Gran Passeig de Ronda 81, fent cantonada amb el Carrefour.

El David Panavera, l'amo d'aquest raconet que anteriorment s'anomenava La Cafetera Roja, va decidir agafar el traspàs i, poc a poc, està treballant per reconvertir-lo, des de la decoració fins als productes que hi ofereix. "Volia fer alguna cosa que fos del meu estil", ens ha dit el David. Així doncs, ha començat per canviar el nom i el cartell, a més d'afegir algun quadre amb escenes de pel·lícules italianes. 

Tot i que la decoració canviarà al llarg del temps, el Capo San Vito es caracteritza per la fusta, sobretot per la gran estanteria que hi ha al fons del local, on s'hi poden veure quadres i alguns dels productes que ofereixen als clients, ja siguin vi, té o oli. De La Cafetera Roja també ha heredat les taules, que són transparents amb botelles de cava dins. Un detall molt original i que ens ha cridat l'atenció des del principi. A les vidrieres també hi trobareu petits cactus, que donen un toc simpàtic, i les llums que pengen del sostre, que estan cobertes de vímet. El David té en ment fer-hi alguns canvis, com afegir més quadres que ens recordin a Itàlia, posar-hi elements decoratius antics, deixar-li la fusta, que li dona un toc rústic, i canviar el mobiliari de la terrasseta.

Per si no us heu donat compte, Itàlia és el país que li va robar el cor a l David. El nom del local sembla que faci referència a les típiques pel·lícules sobre la màfia italiana, però en veritat porta el nom d'un petit poble que es diu San Vito Lo Capo, a Sicília. El David va anar-hi de vacances i li va agradar tant que la cafeteria porta el seu nom.

En aquesta cafeteria, que obra de dilluns a diumenge i de 08:00h a 21:30h, hi trobareu cafè del bo, bolleria, entrepans, panninis i amabilitat. Si no us deixeu potar per l'ansietat, en poc temps també podreu demanar-vos pizza a porcions i pasta.

Si us quedeu amb l'estòmac trist i us agrada tastar coses noves, els caps de setmana podeu demanar-vos Pasteis de Belem, vingut de Portugal i que fa una pinta deliciosa.

I sempre quedarà el diumenge, on podreu fer-hi el vermut a la terrasseta. Salut! 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta