Carnavals i maquillatge, què hem de saber?

LLEIDA.COM | Laura Gómez
19-02-2020
 • Carnavals i maquillatge, què hem de saber?
  Peu de foto: 
  Maquillatge de Sofía Ortíz (@soficho)
 • Carnavals i maquillatge, què hem de saber?
  Peu de foto: 
  Maquillatge de Sofía Ortíz (@soficho)
 • Carnavals i maquillatge, què hem de saber?
  Peu de foto: 
  Maquillatge de Sofía Ortíz (@soficho)

Arriba finals de febrer i amb ell, els carnavals. Tots busquem la disfressa ‘perfecta’, des dels més petits fins als més adults. És l’època en la qual a les escoles, el carrer i un que altre pub, es troben superherois, personatges mítics de pel·lícules –que han mort o que encara viuen-, cantants, actors i actrius, etc. En alguns llocs fan concurs a la millor disfressa i, en aquest cas, siguin nens o adults, es busca ser el guanyador o guanyadora d’un premi a la millor disfressa. Però, a banda del bon ambient que es viu en aquesta època, el treball que significa fer una disfressa i les ganes per adoptar el rol que millor s’adapti a la nostra disfressa, és important remarcar que, tot i que alguns d’aquests personatges, cantants o estrelles del cinema es poden imitar posant-nos roba molt característica d’ells i un pentinat, n’hi ha d’altres que requereixen la utilització de maquillatge, sobretot les disfresses dels nens petits, però... sabem escollir un bon maquillatge? Quins ingredients poden ser nocius per la nostra cara i la del nostre nen o nena?

A LLEIDA.COM ens hem plantejat resoldre aquests dubtes donant-vos recomanacions especials sobre el maquillatge perquè gaudeixis d’un carnaval amb plenitud. Sabem per descomptat que els nens són els primers a demostrar aquesta il·lusió per disfressar-se i per tant, és important donar resposta a la qüestió de quins tipus de maquillatges i cosmètics són més recomanables que altres. En primer lloc, s’ha de tenir en compte que la pell dels nens és molt més sensible que la d’un adult. I, en segon lloc, els cosmètics porten ingredients que poden generar reaccions al·lèrgiques i irritació. 

És rellevant saber-hi que no tots els maquillatges són iguals, sobretot si és per als nens, és convenient:

 • Que el maquillatge s’utilitzi amb aigua, les aquarel·les, per exemple, resulten fàcils d’aplicar - amb raspall o esponja humida- i de treure.   
 •  Les indicacions del mateix producte; hipoal·lèrgenic, dermatològicament testat, etc. 
 •  Tot i que el marca CE no dóna una garantia absoluta sobre el producte, és aconsellable comprar productes que ho portin. Aquesta marca ens      garanteix que el producte compleix els mínims requisits legals.   

Per als llavis es recomana la utilització de protectors labials amb color i optar per pintar els llavis amb productes a base d’olis o ceres naturals. S’ha d’evitar al màxim els pintallavis que continguin Micro Crystalline Wax, Hydrogenated Microcrystalline Wax, Hydrogenated Polyisobutene, Ceresin, Ozokerite, Paraffin, Paraffinum Liquidum, Petrolatum, Polyethylene, Polybutene i Synthetic Wax.

A banda de les recomanacions bàsiques per a la tria d’un maquillatge ‘segur’, n’hi ha diferents factors a tenir en compte com els ingredients, us recomanem que eviteu els productes que portin: 

 • BHT (butylated hydroxytoluen).
 • Formaldehid i els seus alliberadors.
 • 2- Brom- 2- Nitropropà- 1,3-Diol.
 • Perfum aler gènic (existeixen 26 fragàncies classificades com al·lergèniques).

I per últim, a l’hora d’utilitzar disfresses que portin maquillatge, és important tindre en compte que: 

 • No s’ha d’utilitzar maquillatge en nens menors de tres anys.
 • Els cosmètics i/o maquillatge s’ha d’utilitzar de forma ocasional.
 • S’ha d’evitar el contorn dels ulls. 
 • En cas de reacció com picor, enrogiment s’ha d’eliminar immediatament el maquillatge i aclarir amb abundant aigua. 
 • Per protegir una mica més la pell dels nens es pot posar una capa de crema hidratant i després pintar sobre aquesta capa protectora. 
 • S’ha de rentar bé la pell després de la utilització del maquillatge. 
 • En cas d’utilitzar pintures d’anys passats, s’ha de comprovar la data de caducitat. Tot i que poden estar dintre de data, si olorant malament o els ingredients no semblen homogenis, és millor llençar el maquillatge i en comprar un de nou. 

La nostra salut i la dels nostres nens és important, per aquesta raó, hem volgut explicar-vos aquests article per gaudir d’un bon carnaval sense imprevistos o mals de cap. Esperem que els consells hagin estat d’ajuda i que els hi poseu en practica. 

Gaudiu d’aquesta festa amb seguretat. Des de LLEIDA.COM us desitgem bon Carnaval! 

AGENDA DE CARNAVALS - LLEIDA.COM
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta