Carrera inclusiva a Balàfia

REDACCIÓ
17-06-2019
  • Carrera inclusiva a Balàfia
  • Carrera inclusiva a Balàfia
  • Carrera inclusiva a Balàfia

La Cursa de la Paràlisi Cerebral Balàfia-Aremi va complir ahir 37 anys d’història després de reunir prop d’un miler de participants en una jornada que va ser una festa de l’esport inclusiu i solidari, ja que es van recollir fons per a la fundació Aremi. La cita, puntuable per a la Lliga Ponent, en les dos distàncies llargues, de 10 i 5 quilòmetres, va oferir també una prova d’un quilòmetre no cronometrada, per donar cabuda a tot aquell que es volgués sumar a la jornada, així com una ja tradicional caminada.

Pel que fa a la prova atlètica, en la distància llarga, Carlos Rodríguez (I Run With Leiva) es va imposar en categoria masculina amb una marca de 34.13, seguit per l’independent Arnau Donés, segon amb 35.16, i de Miquel Fresneda, tercer amb 35.21. En categoria femenina, la més ràpida va ser Raquel Marqués (Hinaco Montsó), amb un temps de 41.06, davant de dos representants de l’AE Ekke, Núria Sus, segona amb 44.12, i Natàlia Molina, tercera amb 44.54. En cadira de rodes, el més ràpid va ser Jordi Torné (CE Aspid), amb un registre de 34.18, seguit per Josep Domènech (Docu Lleida), amb 34.20 i de Miroslav Krysa (Mapirem Alcarràs), amb 38.14.

L’organització va habilitar una fila 0, en què es podia fer un donatiu solidari a la fundació Aremi

En la prova de 5 quilòmetres, en homes hi va haver doblet del ri 4.40, amb Alejandro Romero com a guanyador amb un temps de 17.01 i Enric Sales com a segon classificat amb 17.01. Sergi Nunes (Runners Balaguer) va completar el podi amb 17.31. En dones, Antonia Argilés (Clos Pons Thai Runners) es va imposar amb un crono de 21.41, al davant de Laura Rosell (Xafatolls), que va quedar segona amb 21.53, i de la independent Alba Casals, en tercera posició amb 22.23.

El recorregut, adaptat per a la participació d’esportistes en cadira de rodes, tenia com a punt de sortida i arribada el carrer Penedès. La prova, qualificada com a inclusiva, va ser pensada per donar rellevància a tota mena de participants al marge de les seues capacitats. A més, es va posar en marxa una fila 0, on es podia fer un donatiu per a Aremi, fundació que es dedica a la integració i inclusió a la societat de les persones amb discapacitat.

Més notícies »

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Consideres justa la sentència del procés?

Carregant...
Load next