Cartaes organitza activitats de sensibilització en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

REDACCIÓ
Publicat: 
28-11-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • Cartaes organitza activitats de sensibilització en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus
  Peu de foto: 
  Cartaes Tàrrega
 • Cartaes organitza activitats de sensibilització en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus
  Peu de foto: 
  Cartaes Tàrrega
 • Cartaes organitza activitats de sensibilització en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus
  Peu de foto: 
  Cartaes Tàrrega

Diumenge 27 de novembre va acabar la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, una iniciativa de la Comissió Europea per fomentar la prevenció i la gestió sostenible de residus. Des de Cartaes es van organitzar diferents accions de sensibilització amb relació a la importància de la prevenció i la reutilització de residus, en el marc d'una eficient gestió de residus i de contribució a una economia circular.

Amb el lema "El millor residu és el que no existeix" han passat per la deixalleria i nau annexa, on es preparen per a la reutilització, més de 400 nens i nenes de les escoles de Tàrrega. Els nens i nenes han pogut conèixer, in situ, com treballen, què es fa per reduir al màxim els residus i com allarguen la vida útil dels productes.

Les altres dues activitats "Contra el canvi climàtic jo reutilitzo, i tu?", "Reutilitzar més, tirar menys" hi han participat també les entitats d'economia social i solidària de tota la geografia espanyola que tenen botigues especialitzades i centres de preparació per la reutilització.

En relació amb els èxits concrets en aquestes dues activitats cal destacar que s'han desviat 5.280 kg de residus de la deixalleria cap al Centre de Preparació per a la Reutilització que té Cartaes a la nau annexa, 870 kg més que l'any passat, reduint d'aquesta manera la quantitat de residus generats. Igualment, gràcies a l'activitat desenvolupada per la botiga de productes reutilitzats, s'han venut uns 2.004 kg d'articles, fonamentalment roba, mobles i aparells elèctrics i electrònics, i parament de la llar, 156 kg més que l'any passat. Però per sobre de tot, s'ha atès a 728 persones entre la botiga del polígon Riambau i deixalleria, els quals han pogut comprovar, a través d'un ordinador que es va habilitar en la botiga de Cartaes, els beneficis lligats a la reutilització i particularment el benefici ambiental en termes de diòxid de carboni evitat en realitzar la seva compra, calculat a través de la calculadora d'emissions https://cartaestarrega.com/calculadores/desenvolupada per AERESS (Associació Espanyola de Recuperadors Socials). Per proporcionar una idea més propera de la contribució a frenar el canvi climàtic amb les nostres accions. Com a dades significatives, durant el desenvolupament de la campanya s'ha evitat, gràcies a la reutilització, l'emissió de 6.461 kg de diòxid de carboni (CO₂), que és la quantitat de diòxid de carboni emesa per 955 cotxes en un dia i que equivaldria a la quantitat de diòxid de carboni absorbida per 294 arbres en un dia.
El que preteníem durant aquesta setmana, amb aquestes tres accions, era conscienciar a la població, especialment a la de Tàrrega i comarca, de la importància de la reutilització, destacant que aquesta té un fort valor pel desenvolupament sostenible per què no només promou la protecció ambiental, a través de la prevenció de residus, sinó que també contribueix a objectius socials i beneficis econòmics.

Comparteix

També t'interessarà