Casa Pedro de Saragossa, darrera parada del Caragol Tour 2022

REDACCIÓ
10-05-2022
  • Casa Pedro de Saragossa, darrera parada del Caragol Tour 2022
    Peu de foto: 
    Rafael Gimena Molina

El restaurant Casa Pedro de Saragossa ha estat avui l'última parada del Caragol Tour 2022, amb què la Federació de Colles de l'Aplec del Caragol de Lleida (FECOLL) presenta la festa gastronòmica que aquest any se celebrarà de nou els dies 20, 21 i 22 de maig; després de dos anys d'ajornaments per la pandèmia de la Covid. Ferran Perdrix, president de la FECOLL, ha agraït la col·laboració i compromís de la família Carcas Armingol de Casa Pedro amb la festa lleidatana, acollint aquest singular tour culinari. Així com protagonitzant unes Jornades Gastronòmiques del Caragol que apropen la cuina del gasteròpode al públic en general; i que en la seva tretzena edició ja són un referent a tot Aragó. "Una aposta que confirma els germans Luis i Javier Carcas Armingol com a ambaixadors de l'Aplec del Caragol de Lleida", ha puntualitzat.

Una vintena de periodistes i referents de la restauració i gastronomia aragonesa com José Luis Izuel, president de la Federació Espanyola d'Hostaleria, o el sommelier Manu Jiménez, Millor Sommelier d'Espanya 2017, s'han congregat al voltant de la taula aquest migdia per donar també inici a les Jornades Gastronòmiques de Casa Pedro que oferirà, fins al dissabte, dia 14 de maig, un menú degustació de set plats amb el caragol com a protagonista.

Per obrir boca, Luis i Javier Carcas han portat fins a la taula una Escuma temperada de soja i pinyons, amb saltejat de bolets i cargols; seguida d'una Croqueta de cargols, tendons i curri japonès.

Com a entrants, Falso ravioli amb cremós de bolets i cargols, rovell curat i crema ibèrica; i els reconeguts Caragols a l'antiga, un plat referent a la carta del restaurant de la capital aragonesa que acompanya les jornades des de la primera edició.

Corvina rostida, amb el seu propi fons i emulsió d'herbes; i Lingote de cua estofada amb guisat de cargols cantonès i mànec adobat; són els plats principals de peix i carn, respectivament, de les jornades d'aquest any del restaurant saragossà.

Les postres plàtan i xocolata ha posat fi a un banquet que ha comptat amb el maridatge comentat per Manu Jiménez amb els vins: AT Roca Anima Mundi Cami del Xops, Les Morades de Sant Martí 2019, Alma Carraovejas Ossian Quintaluna 2019, La Aparecida Garnacha 20 Criança 2015, i Williams and Humbert Cistella 20 Anys Cream.

Un grup nodrit de periodistes i comunicadors gastronòmics d'Aragó

La presentació ha comptat amb un nodrit grup de periodistes i comunicadors gastronòmics. Entre els mitjans i programes que han cobert l'esdeveniment han estat Heraldo de Aragón, El Periódico de Aragón, Gastro Aragón, RTVE Aragón, Horeca, Al aillo, La Pera Limonera; De boca a boca de Radio Aragon, Zaragoza Plan i Enjoy Zaragoza.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta