Castellserà canviarà un quilòmetre de canonades de fibrociment en 2 carrers

REDACCIÓ
23-12-2019
  • Castellserà canviarà un quilòmetre de canonades de fibrociment en 2 carrers

L’ajuntament de Castellserà invertirà 94.000 euros en la substitució d’un quilòmetre de canonades de fibrociment per unes de polietilè als carrers Urgell i Flors d’Urgell. Es tracta de l’actuació més destacada del pressupost del 2020, que ascendeix a 930.496 euros i que va ser aprovat per unanimitat. L’alcalde, Marcel Pujol, va reconèixer que “encara tenim molts metres de canonades de fibrociment, fet que preocupa els veïns i per a l’ajuntament és una prioritat”. Aquesta inversió, que servirà també per refer les voreres, la finançaran entre la Generalitat, la Diputació de Lleida i fons propis del consistori.

L’altra inversió destacada del 2020 serà la primera fase per poder clausurar definitivament l’abocador il·legal ubicat a l’antiga Guixera. L’alcalde va destacar que es tracta d’una “llarga reivindicació dels veïns”.

Per a l’any que ve han aconseguit una subvenció de 50.000 euros procedent de l’Agència Catalana de Residus que servirà per redactar el projecte i portar a terme una neteja superficial, amb la retirada de pneumàtics i residus perillosos. El 2021 està previst restaurar per complet l’antiga Guixera, acció que compta amb la col·laboració del Grup de Recerca Aladrell i els propietaris de les finques afectades.

Castellserà mantindrà l’any que ve la Fira d’Horticultura i continuarà apostant per la cultura. Amb tot, Pujol va advertir que de cara al 2021 és possible que es vegin obligats a apujar algunes taxes. En aquest sentit, va recordar que “l’ajuntament té pocs ingressos i alguns dels serveis municipals que presten actualment no es financen per si sols com són la llar d’infants, la recollida de les escombraries amb el sistema porta a porta o la gestió de l’aigua, de caràcter municipal”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next