Castellserà es prepara per a un estiu cultural amb setze propostes

REDACCIÓ
09-06-2021
 • Castellserà es prepara per a un estiu cultural amb setze propostes
  Peu de foto: 
  Castellserà es prepara per a un estiu cultural amb setze propostes
 • Castellserà es prepara per a un estiu cultural amb setze propostes
  Peu de foto: 
  Castellserà es prepara per a un estiu cultural amb setze propostes
 • Castellserà es prepara per a un estiu cultural amb setze propostes
  Peu de foto: 
  Castellserà es prepara per a un estiu cultural amb setze propostes

El vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre; l’alcalde de Castellserà, Marcel Pujol, i el membre de la companyia Zum-Zum Teatre, Ramon Molins, han participat aquest dimarts en la roda de premsa de presentació del Cicle Castellserà de Nit 2021 i de la programació cultural d’estiu 2021 de Castellserà.

Tal com ha explicat Pujol, la programació s’iniciarà el dia 12 de juny amb la presentació del llibre Rivalidades crónicas, del periodista Jordi Brescó i el fotògraf Pau Riera, que comptarà amb el periodista i director adjunt de Catalunya Ràdio, el castellseraní Jordi Borda, com a moderador. L’acte tindrà lloc a la plaça Sitjar, a les 20.00 hores. Aquell mateix dia, a les 21.00 hores i al mateix lloc, s’ha programat el concert del duo acústic Walkin’ Roots, que estaran acompanyats del percussionista David Vall.

Segons Pujol, “sabíem que calia fer coses per a la gent i per a les empreses culturals del territori i de Catalunya. Per això, hem programat 16 actuacions en dos mesos i mig”. També s’ha referit a la importància de fer programacions culturals estables, com les que ja es fan a Alpicat o Juneda, i altres com les de Torrefarrera, Torrelameu, Alcoletge i Vilanova de Bellpuig, que estan donant una empenta a la revitalització de tot el sector.

En aquest mateix sentit, s’ha manifestat Jordi Latorre, que ha volgut posar en valor el fet que l’any passat, malgrat la situació pandèmica que es vivia, Castellserà fos dels pocs municipis que fes programació cultural. “Celebrem la recuperació de la cultura amb programacions com aquesta”, ha dit. Alhora, ha felicitat la companyia Zum-Zum Teatre pel darrer guardó aconseguit amb el darrer espectacle, Soc una nou, amb els Premis FETEN 2021 a la interpretació coral i a la millor direcció.

Després de la jornada d’inauguració, la programació continuarà amb la Cobla Mediterrània, amb una audició de sardanes (dia 20 de juny, a les 20.00 hores, a la plaça Sitjar), i la presentació del llibre Un clar de bosc, del músic, professor de ioga i terapeuta musical Oriol Ginestà (26 de juny, a les 20.30 hores, al pantà), completaran les activitats del mes de juny.

De cara al juliol, l’organització ha previst les actuacions del Mag Lynch (2 de juliol); la presentació del conte Perot i Alera, de Josep Torres i Anna Utgés (4 de juliol); l’espectacle Soc Dona, el meu Superpoder, del Club de Gimnàstica Rítmica (4 de juliol); l’actuació de The Penguins-Reggae per a infants (9 de juliol); Koers (16 de juliol); L’Anònima Orquestra (17 de juliol); cinema a la fresca, amb la projecció d’En guerra con mi abuelo (22 de juliol), i el concert d’havaneres de Mar Endins (24 de juliol).

Ja de cara al mes d’agost, en el cicle anomenat Castellserà de Nit, s’han previst les actuacions de Zum-Zum Teatre (5 d’agost); PuntMoc (12 d’agost); Los Galindos (19 d’agost) i Escorça Acústic (26 d’agost). Totes aquestes actuacions es faran a partir de les 22.00 hores.

El representant de Zum-Zum Teatre  ha donat les gràcies per tornar a formar part de la programació cultural de Castellserà i ha volgut agrair el suport que dona el municipi a iniciatives culturals diverses que ajuden a posar la demarcació de Lleida al mapa de les arts escèniques. “La cultura és una cursa de fons i així s’està entenent”, ha dit.

Pel que fa als espais escollits, es congreguen a la plaça Sitjar, al pantà i la pista d’estiu, i totes les actuacions seran gratuïtes, excepte les de Zum-Zum Teatre, PuntMoc i Los Galindos, que costaran un euro per cap. En el mateix moment d’accedir als espectacles, es farà una inscripció a través d’un codi QR habilitat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta