Castellserà premia els responsables mèdics del consultori local amb el Pedrenyal d’Honor

REDACCIÓ
06-05-2021
  • Castellserà premia els responsables mèdics del consultori local amb el Pedrenyal d’Honor

Els propers 8 i 9 de maig tindrà lloc a Castellserà una petita adaptació de la Festa del Bandoler amb la voluntat de poder-la celebrar de nou al complert l’any vinent. La festa, en les seves 15 edicions passades, ha volgut rememorar els fets ocorreguts a la localitat, a finals del s. XV i principis del s. XVI, relacionats amb els bandolers. Fets que estaven, molts d’ells, relacionats amb el bandoler, cap de quadrilla, fill de la vila, Perot d’Argensola.

El "Pedrenyal d'Honor", es concedeix cada any a una persona o entitat relacionat amb la història de Catalunya o els bandolers en concret. Fins ara s’ha concedit, entre d’altres a l’Enric Calpena, pel seu programa de ràdio “En Guàrdia”, els abanderats de la Festa del Renaixement de Tortosa, als trabucaires de Cardedeu, el músic Jaume Arnella i la darrera ocasió el 2019 a la il·lustradora Roser Capdevila.

Des de l’Ajuntament de Castellserà, s’ha cregut que enguany, les persones més indicades pera rebre aquesta distinció són el Sr. Juan Luis Bueno i la Sra. Teresa Farreny, infermer i doctora respectivament del consultori mèdic local de Castellserà. La voluntat d’aquest premi compartit és poder posar en valor tota la feina feta per aquests dos professionals des de l’inici de la pandèmia, que fou molt complicat a la localitat. A més a més, vol ser també un petit homenatge a totes les persones del sector sanitari que s’estan deixant la pell dia rere dia per poder afrontar la pandèmia amb la major seguretat possible.

Els premiats ja ha confirmat que vindran a recollir el premi, que es donarà el diumenge al migdia en un dels quatre actes que conformarà aquesta petita versió de la Festa del Bandoler, amb la voluntat de recuperar poc a poc l’activitat cultural al municipi.

El dissabte al matí, recuperant l’activitat que sempre es duia a terme per la festa, es proposa a la gent del municipi participar al projecte Let’s Clean Up Europe, que s’ha organitzat dels del Consell Comarcal de l’Urgell, els Ajuntaments d’Agramunt, Castellserà, La Fuliola i Tornabous i diverses entitats per netejar d’abocaments incontrolats diversos camins i espais de la Serra de Bellmunt Almenara, compartida entre els diferents municipis.

Pel que fa a la resta d’activitats, es duran a terme el dissabte a la tarda i el diumenge al matí. Per una banda l’espectacle ImproShow, a càrrec de la companyia Planeta Impro en la que dos actors surten a l’escenari sense cap tipus de guió i els espectadors creen les històries a partir de les seves aportacions.

El diumenge al matí tindrà lloc l’espectacle “Transhumància” de la companyia lleidatana XIP XAP, que sortirà de la Plaça Major i arribarà a la Plaça del Sitjar just abans de l’entrega del pedrenyal. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria de contemplar la violència vicària com a violència de gènere?