Catalunya concentra la xifra més alta de l'Estat en treballadors al sector turístic

ACN
09-08-2022
  • Catalunya concentra la xifra més alta de l'Estat en treballadors al sector turístic
    Peu de foto: 
    Núria Torres (ACN)
  • Catalunya concentra la xifra més alta de l'Estat en treballadors al sector turístic
    Peu de foto: 
    Lourdes Casademont (ACN)

Catalunya és la comunitat de l'Estat amb més ocupats en el sector turístic, fins als 454.649 treballadors, seguida d'Andalusia (439.156) i Madrid (424.203). Així ho indiquen les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) publicades aquest dilluns, que detallen que la xifra suposa un augment del 7,1% respecte dels registres de l'any passat. Al conjunt de l'Estat, l'EPA destaca que el turisme ha aportat la meitat dels llocs de feina que s'han creat durant l'últim any. En concret, el sector ha tancat el segon trimestre amb 2.953.571 treballadors actius, un 15,8% més que el 2021. Pel que fa a la taxa d'atur, s'ha situat en el 9%, el que suposa tres punts per sota del mateix període del 2019, abans de la pandèmia.

"En un trimestre marcat per les incerteses de les conseqüències econòmiques de la guerra, les dades reflecteixen un comportament excel·lent amb una creació d'ocupació molt intensa i de qualitat", ha valorat la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.

Per comunitats autònomes, l'EPA apunta que Catalunya, Andalusia, Madrid, les Canàries, les Illes Balears i el País Valencià són les que han generat més ocupats en el sector i entre totes concentren un 74,5% dels treballadors. Per contra, Astúries, Ceuta i Melilla han estat les úniques comunitats que han registrat resultats negatius.

En concret, a l'Estat entre abril i juny les activitats vinculades al turisme van registrar 391.343 ocupats més respecte del mateix trimestre de l'any anterior, el que representa la meitat dels llocs de feina creats durant aquest període en el conjunt de l'economia (776.000).

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta