⏯️ Catalunya confia que les xifres de turisme del 2022 "s'aproximin" a les prèvies a la covid-19

ACN
02-11-2021
  • ⏯️ Catalunya confia que les xifres de turisme del 2022 "s'aproximin" a les prèvies a la covid-19
  • ⏯️ Catalunya confia que les xifres de turisme del 2022 "s'aproximin" a les prèvies a la covid-19
  • ⏯️ Catalunya confia que les xifres de turisme del 2022 "s'aproximin" a les prèvies a la covid-19

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, confia que les xifres de turisme del 2022 "s'aproximin" a les prèvies a la covid-19. En una visita al congrés internacional de turisme World Travel Market (WTM) a Londres, Torrent ha afirmat que són "optimistes" pel que fa a la recuperació del turisme. "Les dades que tenim indiquen que es presenta un any molt interessant de recuperació de l'activitat i, per tant, del turisme", ha dit el conseller des de l'estand de Catalunya a la WTM, on ha visitat la vintena d'expositors que en formen part. Durant la visita al congrés, el conseller també s'ha reunit amb alguns empreses del sector. Torrent ha assistit al WTM per "explicar el país" i la "pluralitat i diversitat de la marca Catalunya", ha dit.

El conseller d'Empresa i Treball també ha defensat que la recuperació del turisme ve acompanyada d'una "reflexió del model turístic", que ha reivindicat que ha de ser "de qualitat, sostenible i amb perspectives de futur".

"La marca Catalunya està consolidada a nivell internacional i després de la pandèmia volem tornar-la a posicionar perquè el 2022 recuperem les xifres que vam tenir el 2019", ha remarcat Torrent.

En el WTM, Torrent ha estat acompanyat pel director de l'Oficina de l'Agència Catalana de Turisme de Regne Unit i Irlanda, Aicard Guinovart, així com pel delegat del Govern al Regne Unit i Irlanda, Sergi Marcen, el director de l'Agència Catalana de Turisme, Narcís Ferrer, i el director executiu de l'Agència Catalana de Turisme, Patrick Torrent.

A més, Torrent s'ha saludat breument a l'estand de Catalunya amb la ministra ​d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.

Reunions amb empreses del sector

Durant la visita al WTM, el conseller s'ha reunit amb representants de Jet2 i Jet2holidays. Concretament, s'ha trobat amb el seu director, Ricard Querol, amb la cap d'aeroports i organitzacions turístiques, Janice Mather, i el director de sostenibilitat i desenvolupament del negoci, Ian Doubtfire.

A l'estand de Catalunya al WTM, Torrent també s'ha reunit amb Tia Jordan, director de Grand Stand Motor Sport, i Laura Price, del departament de comercial d'aquesta empresa. A la trobada també ha assistit l'encarregada de vendes del Circuit de Barcelona Circuit de Barcelona-Catalunya, Lidia Montoro. Posteriorment, el conseller d'Empresa i Treball s'ha vist amb l'executiva en cap de l'Associació de Viatges Àsia-Pacífic (PATA).

Entre els expositors a l'estand de Catalunya al WTM hi ha Turisme de Barcelona, ACAVE, les diputacions de Barcelona i Tarragona i els patronats de turisme de la Costa Brava i Salou, a més d'Aqua Hotel o 123 Comapreme, entre d'altres.

Abans de la pandèmia, el Regne Unit era el segon mercat emissor per a Catalunya en nombre de turistes i el tercer en despesa amb més dos milions de visitants i uns ingressos de 1.943 milions d'euros.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta