Catalunya convoca ajuts per millorar l'eficiència energètica d'edificis d'habitatges

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
09-06-2023
Actualitzat: 09-06-2023 15:28
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Catalunya convoca ajuts per millorar l'eficiència energètica d'edificis d'habitatges
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Miquel de Santiago)

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya ha publicat aquest divendres la convocatòria d'ajuts per a les obres de rehabilitació en edificis d'habitatges que suposin una millora de l'eficiència energètica. En total, seran 97 milions d'euros que aniran destinats a ajuntaments i comunitat de propietaris i que corresponen al programa de rehabilitació de barris de la UE. El període per presentar la documentació és del 15 de juny al 29 de desembre d'aquest any. L'any passat, es van seleccionar 100 àmbits d'actuació de 38 municipis i 7.400 habitatges. Són actuacions que es faran fora de Barcelona ciutat i de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, perquè aquestes zones compten ja amb convocatòries pròpies.

La convocatòria d'aquest divendres correspon per a la fase i del programa, amb un nombre estimat d'uns 3.500 habitatges, i més endavant s'obrirà la fase II, amb la resta d'habitatges fins als 7.400.

Les actuacions subvencionables són la rehabilitació d'edificis sempre que es redueixi el consum d'energia no renovable i la demanda de calefacció i refrigeració, juntament amb actuacions d'accessibilitat i de conservació dels edificis i les actuacions per retirar l'amiant. També, se subvencionen actuacions d'urbanització, reurbanització o millora de l'entorn físic i la creació d'oficines de rehabilitació en els mateixos barris per tal de facilitar la gestió de les actuacions programades.

Pel que fa les subvencions, quan la reducció sigui igual o superior al 30%, arribarà al 40 de l'import amb un màxim de 8.100 euros per habitatges; quan la reducció sigui igual o superior al 45% s'atorgarà el 65% de la subvenció amb un màxim de 14.500 euros per habitatge i quan la reducció del consum sigui igual o superior al 60% s'atorgarà un 80% de subvenció (un màxim de 21.400 euros/habitatge). En cas que les actuacions incloguin retirada d'amiant, la subvenció es pot incrementar en 1.000 euros per habitatge o 12.000 per edifici.

Comparteix

També t'interessarà