Catalunya és la comunitat autònoma que més impostos recapta per adquisició d'habitatge

ACN
21-09-2021
  • Catalunya és la comunitat autònoma que més impostos recapta per adquisició d'habitatge

Catalunya és la comunitat autònoma que més impostos va recaptar el 2020 per compra d'habitatge a l'Estat, fins a 1.565 milions d'euros, tot i ser el segon territori en nombre de transaccions per darrere d'Andalusia. Segons l'informe 'Winners & losers: balanç fiscal entre CA per la compra d'habitatge', elaborat per Colliers, aquest fet es deu al fet que és una de les comunitats amb un tipus impositiu més alt i a més els tiquets mitjans de compra es situen molt per sobre dels d'Andalusia. Els residents a Madrid, que és la segona comunitat en el rànquing de recaptació, són amb diferència els ciutadans que més impostos directes destinen a les economies d'altres comunitats per la compra d'habitatge.

El 2020 van contribuir a les diferents arques autonòmiques amb més de 300 milions d'euros, que van anar a parar fonamentalment al País Valencià, el més beneficiat amb 67 milions d'euros en impostos, Andalusia, Castella-la-Manxa, Catalunya i Castella i Lleó.

En la segona posició d'aquest rànquing se situa Catalunya, amb una aportació molt inferior, 50 milions d'euros, que recauen principalment a Balears, Andalusia i al País Valencià.

D'altra banda, els madrilenys van pagar en impostos per adquisició d'habitatge en territori català 34 milions d'euros, sent la quarta comunitat on més es va invertir des de la Comunitat de Madrid.

Comparteix

També t'interessarà