Catalunya estrena una nova eina per a professionals de la participació

REDACCIÓ
Publicat: 
20-05-2021
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Catalunya estrena una nova eina per a professionals de la participació
  • Catalunya estrena una nova eina per a professionals de la participació

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha presentat aquest matí el portal per a professionals de la participació, ParticipaCatalunya.cat, dins del marc de la setmana internacional de govern obert. En el debat que ha succeït la benvinguda del conseller hi ha participat el director general de Participació Ciutadana, Ismael Peña-López.

El conseller Solé ha destacat que “la ciutadania ha de ser un actor clau en la presa de decisions públiques i ha de contribuir activament a la definició de les polítiques públiques”. Precisament en aquesta línia s’ha presentat avui la publicació del ParticipaCatalunya.cat, una eina que “vehicula l’extensió del coneixement arreu del país tant a nivell estratègic com a nivell operatiu”, com ha subratllat el conseller.

El portal està adreçat a professionals i especialistes en participació ciutadana del conjunt del país. Com a punt de trobada digital pretén articular i facilitar l’articulació de la comunitat que conformen els actors que treballen per la participació, en particular, i pel govern obert i la qualitat democràtica, en general. Tal i com ha expressat el conseller, la intenció del Departament “és crear i el desplegar infraestructures de participació ciutadana que siguin accessibles per a tothom i es puguin aplicar arreu”.

En el context de la setmana internacional del govern obert, i sent el primer cop que la Generalitat se suma a aquesta celebració com a membre de l’organització internacional Open Government Partnership (OGP), Solé ha expressat que les activitats que ha organitzat la Secretaria de Transparència “són una crida per transformar la manera com els governs serveixen la ciutadania”.

Participa Catalunya

ParticipaCatalunya.cat se suma al projecte TransparenciaCatalunya.cat per completar la visió i missió de país en matèria de Govern Obert. El portal esdevindrà un instrument per a l’intercanvi d’informació i coneixement, així com la vehiculació d’iniciatives de formació i eines per a la participació, l’accés a recursos de tot tipus –especialment aquells generats des de l’Administració– i, en última instància, conformar comunitats d’aprenentatge i de pràctica que esdevinguin referents en el sector.

Comparteix

També t'interessarà